Blogg 2015 | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Blogg 2015 

Kjolar - Kollar upp inför Våren

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Kjolar - Kollar upp inför Våren

Dags kanske att kolla upp Kjolar inför Våren och Sommaren? 

Det har blivit färre Kjolar i min Garderob med åren, eftersom jag rensat ut riktigt korta Kjolar. 

Mycket korta Kjolar kan lätt se ”stumpit” ut, tycker jag. Men för den som älskar Minimodet, som ju fortfarande är stort hos Modeskapare världen över, går det att välja Överdelar eller Väst/Cardigan Kavaj/Jacka Ton i Ton med Kjolen för att få till en längre Silhuett. 

Korta Klänningar är lite lättare eftersom det ändå blir en helhet som förlänger Silhuetten, särskilt om man har Strumpor och Skor Ton i ton - eller bara ben och Sandaler/Sandaletter, Espadrillos eller annat på Sommaren.

Michael Kors Spring-Summer 2014 31

"A model walks the runway at the Michael Kors Spring/Summer 2014 show at New York Fashion Week, September 2013.” Bildkälla*

Jag tänker mest på ”Mogna Kvinnor” som ofta strävar efter en avspänd Elegans som sträcker sig över tid och mest vill ha användbara Kläder i Garderoben, sådant som vi trivs i och verkligen använder.

Som kombination inför Våren känns ensemblen ovan bra för min del. Skön Top, förhoppningsvis i ullkvalitet. Kjol som faller vackert ned över höfter o lår - passar de flesta Kroppstyper. Så enkelt kan det vara. Stor ckokladbrun Clutch - för Casual.

I min Garderob finns det svarta Pennkjolar. Jag provar och behåller en i ullmix som når strax nedanför knät - som Casual. Den andra som jag behåller är i Viscoscrepe med insyningar fram över magen - många vackra Blusar o Topar passar till. Högklackade Skor eller Booties - till snyggt. Ballerinas funkar också eller Taxklack, särskilt om man är lång.

För våren 2015 finns myckert att välja på i handeln. Få gärna inspiration genom Pecncil skirts på mitt Pinterest.

Karl Lagerfeld lanserar, för Höst/Vinter 2015/2016, åter igen den klassiska längden på sina Dräkter o Klänningar; strax ovan eller mitt på knäet! Kolla gärna den fina Visningen -  Välj den längd som passar just DIG.

Michael Kors Spring-Summer 2014 45

"A model walks the runway at the Michael Kors Spring/Summer 2014 show at New York Fashion Week, September 2013.” Bildkälla* 

Om man gillar längre Kjolar med lite vidd, så finns det en del i Vår. Se till bara så att längden är smickrande för dina ben. Enfärgat eller mönstrat är en smaksak. Jag har en liknande sedan många år tillbaka som jag använder mycket under Våren, men även fram till sommaren.  Den här typen av Kjol passar många Kroppstyper

Michael Kors Spring-Summer 2014 26

"A model walks the runway at the Michael Kors Spring/Summer 2014 show at New York Fashion Week, September 2013.” Bildkälla* 

Ovan - praktisk och klassisk mer vårlik kjol för många användningsområden. Härlig och ovanlig färgkombination.

Återkommer med Kjoltips för Sommaren längre fram.

Audrey  

Tidigare inlägg                                        Nyare inlägg

*AttributioCHRISTOPHER MACSURAK from Chicago, USA


Vårkänning - Garderobsrensning Byxor

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Garderobsrensning Byxor

Solen är framme igen och man ser fram emot att slippa tunga Ytterplagg, Stövlar o Kängor. Äntligen!

Eftersom jag gjort en stor utrensning i min Garderob i höstas, blir det lättare nu. Jag passar på en dag när solen lyser så att man ser noppor och andra defekter. Man ser också bättre hur kläderna sitter på Kroppen, helst inga onödiga skrynklor o veck. Slappa kläder ska sitta löst o kan vara lite skrynkliga - men ändå helt fräscha.

Jag börjar gärna med mina Nederdelar - för de kan jag inte vara utan. Det betyder mycket för trivseln - att de sitter skönt och är uppdaterade.

Byxor: Självklart måste man prova igenom sina Byxor och Jeans, känna efter att de sitter skönt på Kroppen och är fräscha, helst utan knän, skrynklor o veck. Den här gången var jag själv mycket kritiskt. Lämnar bort:

  • För lågt skurna Byxor. Magen "muffin top" får helst inte hänga över linningen den här gången. Det är inte skönt och innebär att man alltid måste ha något större framtill. De Byxor som jag behåller slutar ca 1 1/2 - 2 cm nedanför naveln. Något par Byxor är högre med en midjelinning som inte sitter för hårt. Ofta kan man sy ut midjelinningen baktill, det kan räcka långt. 
  • Andra Byxor som jag inte trivs i - p g a tyg, färg, snitt eller annat - typ ”felköp". Hit hör Byxor som faktiskt är för små, som jag sparat några år och tänkt att jag ska kunna ha. Men Kroppen ändrar sig och jag inser att de ALDRIG kommer att sitta så skönt som jag kräver - nu för tiden. BORT!
  • Byxor som jag har för många av: En svart Byxa är ett Basplagg i de flesta Kvinnors Garderob, men risken är att det under åren blir flera par som hänger och tar plats. Själv använder jag sällan svarta Byxor hemma, eftersom vi har 4 katter. Dessutom kryper jag gärna upp i fåtöjen på kvällarna. Till vardags väljer jag hellre en Byxa i grå ullflanell som är mildare till min färgskala (Sommar) och en dito mörkblå - till snyggt. Jag jämför nu mina svarta Byxor och behåller BARA de som är snyggast och sitter bäst på!
  • För små Jeans. Jag vet inte hur många Jeans jag köpt för att man säger att de SKA sitta tight? Jag klarar det bara inte. De åker av lika fort som de kommer på. Tar bara plats i Garderoben - Bort! Det blev bara ett par snygga, högre blå Jeans kvar! Jag behåller också alla mina slitna, goa Jeans tills de faller sönder. Själv har jag alltid tyckt mycket om lågt skurna Jeans. Jag behåller ett par och ska försöka hitta ett par nya som sitter snyggt - fram emot Sommaren. 

Jag försöker ofta hitta någon Bild att inspireras av. Bilden nedan är från Våren 2014, men det gör inget. Klädseln är Tidlös och passar en mogen Kvinna. Helst väljer jag ej så vida Byxor, gillar mer de nya raka eller ankellånga som finns i handeln i vår, men Bilden kan fungera som Inspiration.

Michael Kors Spring-Summer 2014 29

"A model walks the runway at the Michael Kors Spring/Summer 2014 show at New York Fashion Week, September 2013.” Bildkälla

  • Byxa i ullflanell: gärna i mellangrått, antracit eller mörkblått
  • Tunn vit Skjortblus/Knytblus kjortblus/Knytblus som faller vackert och kan bäras instoppad.
  • Kakifärgad knälång Trenchcoat (i Vår kommer dock även riktigt långa Kappor av alla slag (återkommer till detta).
  • Smalt Bälte och Skor/Tofflor (Mules) i kontrasterande färg, gärna i Cognac som lyser upp och understryker en Tidlös Elegans!

Kakifärgad Ankelbyxa: är alltid vårligt och snyggt. 

Michael Kors Spring-Summer 2014 25

Jag tycker mycket om den ”nya” ankellånga Byxan som äntligen kommer i våra Butiker. Den här Byxan är inte så lågt skuren, ser bekväm ut.

Fram emot Sommaren kanske man väljer en naturvit, rosa eller någon annan läcker färg.

"A model walks the runway at the Michael Kors Spring/Summer 2014 show at New York Fashion Week, September 2013.” Bildkälla

Svart Byxa: är för mig OK året runt. 

Michael Kors Fall-Winter 2010 078

Jag undviker gärna svart från topp till tå, vilket kan bli tungt och något affekterat och i mitt tycke allför ”vanligt”.

Till Våren väljer jag hellre en Ljus Skjorta/Blus, Vit Polo/Tröja eller ledig T-shirt till min svarta Byxa.

Neutral ledig Kavaj i en färg man tycker om och som passar även till Jeans, Kjolar och Klänningar.

"A model walks the runway at the Michael Kors Fall/Winter 2010 show at New York Fashion Week, February 2010.” Bildkälla

Jag fortsätter med Garderobsrensning några veckor framöver. Kanske har någon lust att följa mina bestyr?

Om någon önskar kolla Vårens klädutbud så gå gärna till min uppdaterade Sida för Klädmärken/Designers.

Är man lite rund i figuren, kan man får inspiration Här.

Lycka till med Garderobsrensningen!

Audrey                             

Tidigare inlägg                                      Nyare inlägg
Välkommen till Blogg 2015

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Hjärtligt Välkommen till min nya Blogg!

Efter problem med uppladdningar, bestämde jag mig för att börja på en ny fräsch Blogg för 2015. 

Just nu pågår Modevisningar för fullt i New York, London, Milano och Paris. Bra bevakningssida, där man i lugn och ro kan kolla bilder från visningarna är STYLE.COM. Man kan välja Designers och Klädmärken man gillar - samt Säsong.

Just nu rapporetras inför Hösten 2015 - Ready to Wear. Dessa kläder ligger närmare det som man kan köpa ute i affärerna - så småningom.

Efterhand väljer jag Visningar som passar för denna sida - de ligger under Modevisningar.

Även om man hittat en Stil som är Personlig och fått till en bra Grundgarderob, längtar man ju alltid efter förnyelse och tips på hur man kan kombinera och uppdatera de Plagg man redan har, eller kanske byta ut något basplagg som känns ”daterat”. Jag har skrivit om detta Här och Här.

Just nu är det mycket stor variation i klädutbudet. Många Designers profilerar sitt utbud - mer och mer, vilket innebär att man får försöka hitta någon Klädstil som inspirerar. 

Anna Wintour gjorde ett uttalande från Modevisningarna i New York som är intresseväckande. Se Videon nedan.

Anna Wintour's NYFW Wrap Up: "Trend is a Dirty Word" - New York Fashion Week Fall 2015 - Style.com

När intervjuaren frågar efter teman (trender) för hösten 2015, betonar Anna Wintour att många Designers numera fokuserar på olika ”Grupper” - och att det finns många olika Stilar att inspireras av. 

”Trend is a Dirty Word” säger hon utmanande. Kanske lite starkt formulerat men hon betonar att det idag handlar mer om en persons karaktär och individualitet - än om att vara ”trendig”.

Man väljer helt enkelt Kläder som känns bra på Kroppen - som ger en bra magkänsla och som samtidigt passar den egna Karaktären, Livsstilen och den egna Plånboken.

Agne Konciute Ralph Lauren

"Agne Konciute walking the Ralph Lauren Spring/Summer 2015 fashion show. 15 September 2014.” Bildkälla Foto: Christopher Macsurak.

Michael Kors på Vogue.

Njut av alla vackra Plagg och låt dig inspireras, så hörs vi vidare om Vårgarderoben 2015. Se Våren 2015 -  Här

Audrey                                          

 Tidigare inlägg                                        Nyare inlägg
     ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2019 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se Denna sida är icke kommersiell Bildmaterialet i regel under licensen Creative Commons Skapad av Maivor Wickman Olausson