Pärlcollier med stil och attityd | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Pärlcollier med stil och attityd

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Pärlcollier

När man tänker på Accessoirer och Smycken som känns Tidlösa - kan man inte förbigå den typ av Halsband som brukar benämnas Pärlcollier. 

Det finns flera varianter - båda korta och längre men jag vill se hur det enklaste av dem alla, hur ett enradigt Pärlhalsband som liggar nära halsen, tar sig ut på några av Personligheterna på sidan.

Grace KellyGrace Kelly 1954Grace Kelly 1954Grace Kelly 1955

Grace Kelly bär sin Collier på många foton, både privat och på porträttbilder inför olika filmer. Alltid ljuvt men stilrent och klassiskt med Pagefrisyr eller med håret uppsatt

5190358561 08e8249b4c

Jean Seberg. Med snaggad Frisyr, Mouche på kindbenet och svartklädd med ljusa Handskar blir attityden fräck men ändå sinnlig. Bildkälla. 

8226238491 5249594e40 z

Lisa Fonssagrives-Penn "In a jacket and dress by Vernon, photo by Frances McLaughlin-Gill, for Vogue 1950.” Bildkälla

Kan det vara mera Tidlöst än så här? En LBD med ljus Jacka. Därtill Ljusa Handskar, Pärlcollier med Armband och Örclips. Liten Brosch väcker intresse. 

"En collier (franska, ’runtom halsen’, ’krage’) är ett långt eller kort halsband, typ halskedja eller enradigt pärlhalsband. Den var på modet cirka 1920–1960. 

En liten pärlcollier som tittade upp utanför jumpersetet var höjden av chiceri 19591962. Exklusiva dyrbara halssmycken av kända designers och juvelerare brukar numera benämnas collier.” Wikipedia (om Pärla och Pearl)

320px-Victoria, Crown Princess of Sweden

"Her Royal Highness the Crown Princess of Sweden at Baltic Development Forum on 5 October 2009.” Bildkälla*

Kronprinsessan Victoria kombinerar en modern typ av Collier med en mörk Halslänk och Pärlörhängen. Tjusig attityd.

Jag hoppas att detta inlägg kan inspirera till användande av enkla Smycken som ibland ligger bortglömda i någon byrålåda eller smyckeskrin. Man väljer själv hur man vill bära upp ett smycke. 

Något som kan ha tett sig ”småborgerligt” i ungdomen kan plötsligt väcka nya tankar som gör att man kan känna en viss förnyelse och tillfredställelse i att ta vara på något gammalt. Kolla även butikerna emellanåt - Här

Audrey                                 

 Tidigare inlägg                                                                            Nyare inlägg

Bildkällor: *By Baltic Development Forum
     ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2019 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se Denna sida är icke kommersiell Bildmaterialet i regel under licensen Creative Commons Skapad av Maivor Wickman Olausson