Skön Höst önskas alla! | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Skön Höst önskas alla!

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Skön Höst!

Haider Ackermann backstage at the Paris Fashion Week Fall-Winter 2015 (7)-3

Den här bilden från Haider Ackermanns visning inför Höst/Vinter 2015, visar på ett bra sätt hur man kan mixa färger, tyger och mönster för ett elegant och sofistikerat intryck. Bildkälla*

Lyckat blir det som här - till en svart Byxa, vilket de flesta mogna kvinnor har i sin garderob idag. Om man håller sig till en dovare färgskala och skippar mer vanliga kombinationer som klara färger till svart, blir det inte så klämkäckt utan, i mitt tycke, mer kreativt och spännande.

Man kan välja en ljusare färgskala, eller mättade färger tillsammans som marinblått/vinrött, brunt/rost/orange, gammalrosa/bordeax, olika blå eller mörkare gröna nyanser.

Smaken är som baken. Jag har under hösten funderat över hur olika vi är. Det som jag tycker är snyggt, tycker någon annan är tråkigt och tvärtom. Och det är ju härligt, man har alla möjligheter att hitta något som faller en i smaken och som blir lite mer ”eget” och kanske tongivade för ens egen Personlighet.

Vi fick en fin Sensommar och Hösten har knappt hunnit infinna sig i år. Detta har gjort att man inte heller tagit sig an Vintergarderoben på riktigt. Man påverkas också genom bilder från den stora flyktingströmmen - enorma folkmassor på flykt från krig, misshandel, våld och tortyr. Det dämpar lusten att ge sig ut och köpa nytt. De flesta av oss lever redan i ett överflöd!

7549273680 8a2e2a855d

I höst finns det gott om Polotröjor ute i affärerna. Det har varit många inlägg överallt, så jag nöjer mig med att slå ett slag för ett alternativ till den klassiska svarta Polotröjan.

Denna bild av Cecile Beaton på Greta Garbo, tagen 1946, visar hur fint det är med en naturvit/ljus Polotröja som bärs med lite nonchalant nedvikt krage. Det är också originellt att inte vika den alls, bara låta den drapera sig lite lätt kring halsen. Bildkälla

I veckan tog jag mig an min makes Garderob (efter att först ha hört mig för om det var OK). Jag vet att han inte har lust att ”prova igenom” sina Byxor och Skjortor, så jag bad att få ta ett mått runt magen, vilket räcker långt. På så sätt kunde jag mäta alla Byxor och bara ha kvar de som är rätt storlek, just nu. Övriga som var i gott skick och ej alltför små, vek jag ihop och lade undan tills vidare. Likadant med Skjortor. 

Fräschade också upp hela utrymmet med gammal hederlig  såpa, hängde sedan in allt. Nu har han fin överblick. Allt som hänger där passar perfekt just nu. Även om det bara blev några få Byxor kvar, så är det roligare för honom att genast få på sig ett par byxor som sitter skönt och en Skjorta som går att knäppa.

8455916158 70fb791e94 o

"Coco Chanel 1957". Bildkälla 

Coco Chanel i Dräkten, Hatten, Pärlorna Örclipsen, Broschen och Cigaretten.

Avslutar med en bild av vår Coco Chanel tagen av "Maic de Dulmen". Bilden är skyddad så men kolla gärna den fina bilden  - Här.

Längre Tweedkjol med enkel vit Blus ellr Topp, Pärlhalsband och Pärlclips. Smalt flätat Skärp eller Länk i midjan. Kort jacka med Pälskrage (fuskpäls blir alternativet idag). Den svarta quiltade Chanelväskan 2.55, lanserades 1955. Gissar att den är många kvinnors perfekta drömväska.

Önskar alla läsare en fortsatt fin Höst!

Audrey                                   

Tidigare inlägg                                                                             Nyare inlägg

*By Aveda Corporation
     ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2019 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se Denna sida är icke kommersiell Bildmaterialet i regel under licensen Creative Commons Skapad av Maivor Wickman Olausson