Slut på Sommaren? | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Slut på Sommaren?

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Är Sommaren förbi? 

Den här Sommaren i Sverige blev nog inte som man tänkt sig. Det vackra vädret lät vänta på sig och det dröjde länge innnan jag badade i havet, faktiskt ända tills i Augusti. Men då blev det en härlig Sommar, synd bara att många redan var tillbaks på jobbet så där dags.

Själv har jag varit oinspirerad vad beträffar Kläder ett tag, mycket beroende på att vi renoverat fasaden på vår villa i Göteborg. Vi började med att lägga om hela taket, eftersom vi hade en läcka i vardagsrummet, därefter alla fönster och nu målar vi om fasaden. Samtidigt passade vi på att uppdatera trädgården, grävde rent i rabatterna, gjorde dammen djupare och planterade lite nya rosor.

När man hänger sig åt sådant arbete bryr man sig inte så mycket om vädret eller klädsel. Man har shorts eller träningsbyxor med stövlar och arbetshandskar. Att få vistas utomhus är viktigast för hälsan.

På kvällarna sätter vi oss på vår lilla ”porch" utanför matverandan, ställer stora stearinljus på räcket och vilar i varsin gungstol medan skymningen faller. Man ser ut över tomten och gläds åt allt arbete man lagt ned och hur fint det blir. För mig är det lika viktigt att städa upp i trädgården och runt huset som att ha det fint inomhus.

4038233322 68f53080e4

Jag älskar den här typen av ”porch” (hittar inget svenskt ord som täcker upp). Ovanstående bild är från Flickr och kan tjäna som inspiration för oss som planerar större inför framtiden. Bildkälla Fler bilder här!

Men sedan fick vi några fina veckor på Käringön på Västkusten, där vi har vårt Sommarställe. Inget går upp mot att bada i havet, klä sig i Sommarklänningar, äta god mat, sitta på altanen i solnedgången eller gå ner till bryggan och kolla alla båtarna, kanske med en sväng till Peterson’s Krog för ett glas vin på kvällen.

På Käringön finns två av mina Favoritbutiker: 

MillaMi och Emma och Malena. De har butiker även i Göteborg samt Webbshopar.

24042015-_MG_7137

Från MillaMi har jag en vacker BoHo-inspirerad Långklänning som jag älskar, en turkosblå Top som är magnifik till de gråsvarta slitna Shortsen som jag också köpte där förra sommaren, ett par gammalrosa Chinos går på tredje sommaren. Klänningen ovan gillar jag skarpt, finns nu på REA - kolla gärna övrigt utbud! (OBS Slutsåld)

23552167-origpic-5e0b60.jpg_3.33333_0_93.3333_100_218_327_100

Denna sommar blev det en härlig Kjol i viskos, mönster i blått på ljus botten från Emma och Malena.

41BUGVohEUL._AC_UL200_SR154,200_

I sommar bar jag min Kjol med en kortärmad ljusblå T-shirt fråm Maison Scotch, även den i Viskosblandning. Bildkälla 


Man får ta vara på de sena sommardagarna, även om kvällarna redan är lite kyliga, åtmintone här på Västkusten. 

Nu är det dags att titta över sin Garderob. Kjolar och Klänningar kan användas med Kofta, stor Tröja eller med en Poncho. Eller med Kavaj, Skinnjacka eller Trenchcoat. Se inlägg här!


Själv skippar jag nu Sandaler och Espadrillos, tar i stället Sneakers, korta Boots eller Stövlar till.

Önskar alla läsare en fortsatt skön Sensommar!

Audrey                                  

Tidigare inlägg                                                                                     Nyare inlägg

     ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2019 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se Denna sida är icke kommersiell Bildmaterialet i regel under licensen Creative Commons Skapad av Maivor Wickman Olausson