Vårkänning - Garderobsrensning Byxor | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Vårkänning - Garderobsrensning Byxor

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Vårkänning - Garderobsrensning Byxor

Solen är framme igen och man ser fram emot att slippa tunga ytterplagg, stövlar o kängor. Äntligen!

Eftersom jag gjort en stor utrensning i min Garderob i höstas, blir det lättare nu. Jag passar på en dag när solen lyser så att man ser noppor och andra defekter. Man ser också bättre hur kläderna sitter på kroppen, helst inga onödiga skrynklor o veck. Slappa kläder ska sitta löst o kan vara lite skrynkliga - men ändå helt fräscha.

Jag börjar gärna med mina nederdelar. De betyder mycket för trivseln - att de sitter skönt och är uppdaterade.

Byxor: Självklart måste man prova igenom sina byxor och jeans, känna att de sitter skönt på Kroppen och är fräscha, helst utan knän, skrynklor o veck. Den här gången var jag själv mycket kritisk. Lämnar bort:

  • För lågt skurna byxor. Magen "muffin top" får helst inte hänga över linningen den här gången. Det är inte skönt och innebär att man alltid måste ha något med volym framtill. De byxor jag behåller slutar ca 1 1/2 - 2 cm nedanför naveln. Något par byxor är högre med en midjelinning som inte sitter för hårt. Ofta kan man sy ut midjelinningen baktill, det kan räcka långt. 
  • Andra byxor som jag inte trivs i - p g a tyg, färg, snitt eller annat - typ ”felköp". Hit hör byxor som faktiskt är för små, som jag sparat några år och tänkt att jag ska kunna ha. Men kroppen ändrar sig och jag inser att de ALDRIG kommer att sitta så skönt som jag kräver - nu för tiden. BORT!
  • Byxor som jag har för många av: En svart byxa är ett basplagg i de flesta kvinnors garderob, men risken är att det under åren blir flera par som hänger och tar plats. Själv använder jag sällan svarta byxor hemma, eftersom vi har 4 katter. Dessutom kryper jag gärna upp i fåtöjen på kvällarna. Till vardags väljer jag hellre en byxa i antracitgrå ullflanell som är mildare till min färgskala (sommar) och en dito mörkblå - till snyggt. Jag jämför nu mina svarta byxor och behåller BARA de som är snyggast och sitter bäst på!
  • För små jeans. Jag vet inte hur många jeans jag köpt för att man säger att de SKA sitta tight? Jag klarar det bara inte. De åker av lika fort som de kommer på. Tar bara plats i garderoben - BORT! Det blev bara ett par snygga, högre blå jeans kvar! Jag behåller också alla mina slitna, goa jeans tills de faller sönder. Själv har jag alltid tyckt mycket om lågt skurna jeans. Jag behåller ett par och ska försöka hitta ett par nya som sitter snyggt - fram emot sommaren. 

Jag försöker ofta hitta någon bild att inspireras av. Bilden nedan är från våren 2014, men det gör inget. Klädseln är tidlös och passar en mogen kvinna. Helst väljer jag ej så vida byxor, gillar mer de nya raka eller ankellånga som finns i handeln i vår, men bilden kan fungera som Inspiration.

Byxa i ullflanell: gärna i mellangrått, antracit eller mörkblått.

Michael Kors Spring-Summer 2014 29
  • Tunn vit skjortblus/knytblus som faller vackert och kan bäras instoppad.
  • Kakifärgad knälång trenchcoat (i vår kommer dock även riktigt långa kappor av alla slag (återkommer till detta).
  • Smalt bälte och skor/tofflor (mules) i kontrasterande färg, gärna i cognac som lyser upp och understryker en Tidlös elegans!

"A model walks the runway at the Michael Kors Spring/Summer 2014 show at New York Fashion Week, September 2013.” Bildkälla

Kakifärgad ankelbyxa: är alltid vårligt och snyggt. 

Michael Kors Spring-Summer 2014 25

Jag tycker mycket om den ”nya” ankellånga byxan som äntligen kommer i våra butiker. Den här byxan är inte så lågt skuren, ser bekväm ut.

Fram emot sommaren kanske man väljer en naturvit, rosa eller någon annan läcker färg.

"A model walks the runway at the Michael Kors Spring/Summer 2014 show at New York Fashion Week, September 2013.” Bildkälla


Svart byxa: är för mig OK året runt. 

Michael Kors Fall-Winter 2010 078

Jag undviker gärna svart från topp till tå, vilket kan bli tungt och något affekterat och i mitt tycke allför ”vanligt”.

Till våren väljer jag hellre en ljus skjorta/blus, polo eller ledig T-shirt till min svarta byxa.

Neutral ledig kavaj i en färg man tycker om och som passar även till jeans, kjolar och klänningar.

"A model walks the runway at the Michael Kors Fall/Winter 2010 show at New York Fashion Week, February 2010.” Bildkälla

Jag fortsätter med garderobsrensning några veckor framöver. Kanske har någon lust att följa mina bestyr?

Om någon önskar kolla vårens klädutbud så gå gärna till min uppdaterade Sida för Klädmärken/Designers.

Är man lite rund i figuren, kan man får inspiration Här.

Lycka till med Garderobsrensningen!

Audrey                             

Tidigare inlägg                           Nyare inlägg

Uppdaterat 7 mars 2020/Audrey      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se  Skapad av Maivor Wickman Olausson