Fin Midsommar önskas alla! | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Fin Midsommar önskas alla!

Please - Choose Language - upper corner to the left!  

Fin Midsommar önskas alla!

Med en nostalgisk bild av Audrey Hepburn spelande grammofonskivor, vill jag önska alla som följer den här sidan en riktigt fin Midsommar! Bildkälla 

Som alltid hoppas man på fint väder, att kunna vara utomhus hela dagen. Men regnar det - misströsta inte. Det finns massor av saker att göra. varför inte göra som Audrey. Klä dig i vita shorts o rutig skjorta, ta på sköna espadrillos och ta fram gamla vinylplattor. Spela dina favoriter och bara njut av att finnas till. 

Själv spelar jag numera nästan enbart vinyl, tycker att det låter bättre på något sätt. Kanske är det mest känslan, jag vet inte; att ta fram det fina fodralet, kolla bilderna och texterna och varsamt ta fram plattan och lägga den på skivtallriken gör att ett lugn infinner sig. 

En kväll för något år sedan, när vi städade i våra gömmor, kom min man o jag igång med att spela gamla EP-skivor. Började med gammal Jazz, idag glömda PoP-sångare och tidig Rockn’roll i Bill Haley’s anda. Därefter blev det Disco, från slutet av 60-talet fram t o m 90-talet, i vardagsrummet.

Vi är nog många som minns första gången vi kom in på ett Diskotek. För mig var det i Borås. Just hemkommen från majrevolten i Paris 1968, hade jag påbörjat min utbildning till produktutformare (designer) vid Textilinstitutet.

Nu var jag inte i Paris för majrevoltens skull, nej jag hade bott där ett tag, läste franska vid Sorbonne och praktiserade sömnad på ett modehus som hette Marciano

En dag blev jag inkallad till Monsieur själv som frågade om jag ville gå modell på den kommande visningen. Han visade på en klänning som han designat som hängde, lite i smyg, bakom dörren. Den var så djärvt urringad att brösten visades. 

Ingen av hans modeller ville bära den, men han undrade om jag - som svenska - kunde tänka mig att bära den på Visningen???

Reste mig, förvånad och omtumlad, gick tillbaka till den klänning jag sydde på. Tänk jag kunde ha hamnat på omslaget till Vogue - för all tid framöver! Allt förändras - idag är det få som höjer på ögonbrynen när modellerna går barbröstade på catwalken.

Jag fick i alla fall hjälpa till med påklädningen vid modevisningen som följde kort därpå.

Ja, så gick mina tankar när jag vaknade i morse, såg att det var gråmulet och sedan läste att det inte blir något vidare midsommarväder i Sverige - i år heller.

Men det finns alltid saker man kan hitta på att göra och ibland är det nyttigt för stressade själar - att ha lite tråkigt!

Sköt om er och varandra, vi hörs mera framöver!

Audrey

 Tidigare inlägg           Nyare inlägg  

Reviderad nov 2020 pga kopieringar/Audrey
      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se  Skapad av Maivor Wickman Olausson