Gott Nytt År! och Grattis Bob Dylan! | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Gott Nytt År! och Grattis Bob Dylan!

Please - Choose Language - upper corner to the left!            

Gott Nytt År! önskas er alla!

Samtidigt firar vi årets Nobelpristagare i Litteratur - Bob Dylan som även fyllde 75 år den 24:e Maj i år.

Bob Dylan June 23 1978 (cropped)

"Bob Dylan, Rotterdam De Kuip june 23, 1978.” By Chris Hakkens. Bildkälla*

Glädjen var stor när vi fick veta att årets Nobelpris i litteratur gick till Bob Dylan. Alla som följt honom genom åren, lyssnat till hans lyriska texter och kanske varit på någon av hans regelbundna konserter, applåderade Vitterhetsakademiens beslut.

På min sida har jag Bob Dylan som Stilperson, eftersom han under årtionden varit både musik- och stilförebild för väldigt många, både yngre och äldre.

Det är inte främst klädseln som gör en person till s k stilförebild. Oftast är det något personen ifråga uträttat som gör honom/henne till en förebild för lång tid framöver. Vad beträffar Bob Dylan så är det både hans sätt att klä sig och hans sätt att vara. Men säkert är det främst  framförandet av de egna texterna som är så unikt personligt att han tidigt fått Ikonstatus.

Redan som ung byggdes hans ikonstatus upp. Han mystifierades genom olika utsagor om sin härkomst, vilket väckte både intresse och indignation. 

Tidigt spelade han piano i Little Richards och Jerry Lee Lewis anda. Han beundrade Woody Guthry enormt och sjöng hans folkvisor under flera år. Men Bob Dylans karriär tog inte fart förrän han fokuserade på en ny typ av folksånger; sånger som framsprungit ur problem som var aktuella för hans egen generation, en form av protestsånger.

Själv har jag följt Bob Dylan under åren, var helt salig att få se och höra honom på Skandinavium i Göteborg, (1973 tror jag det var).


400px-Bob Dylan June 23 1978

"Bob Dylan, Rotterdam De Kuip june 23 -1978” Bildkälla*

En annan av mina favoriter är Patti Smith. Vilken fullträff - att just hon inbjöds att sjunga för Bob Dylan vid nobelprisceremonien den 10 december. Ett helt magnifikt framträdande! Länk till Video nedan. 

"Patti Smith - A Hard Rain's A-Gonna Fall (ceremonia Nobel 2016)” - YouTube

Jag önskar ALLA, som tittar in på Sidan emellanåt, ett riktigt fint och lugnt 2017. Själv ser jag fram emot ett givande och kreativt 2017. 

Audrey 

*Attribution: Chris Hakkens, CC BY-SA 2.0 Commons **Chris Hakkens, CC BY-SA 2.0 

Tidigare inlägg             Nästa inlägg

Uppdaterat 8 mars 2020/Audrey
      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se  Skapad av Maivor Wickman Olausson