Gott Nytt År önskas Alla! | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Gott Nytt År önskas Alla!

Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Gott Nytt År önskas Alla!

 Bild från Nordstan i Göteborg. Iklädd  Burberry Vintage Trenchcoat.

När årets slut närmar sig tänker man över, inte bara det gångna året utan tidigare år, de minnen man har.

I år är det 50 år sedan ”år 1968”!

För oss unga var åren i slutet av 60 - talet mycket betydelsefulla, på många sätt. Det hände mycket med våra vanor och kläder; man kastade BH:n och kände sig fri, både till det inre och yttre. Framtiden låg öppen. Vi ville så mycket!

Själv tillbringade jag, som sagt, våren 1968 i Paris och firar på sätt och vis detta. Politik var ”roligt”; man tänkte solidaritet, jämlikhet och broderskap. Idag tröttar de politiska diskussionerna,; helt andra ämnen florerar; man är ”rädd om sitt”; rädd att förlora något om man delar med sig, man ställer människor mot varandra, man är mer emot än för osv osv. 

Dessvärre tycks det finnas, som i de flesta länder, stora motsättningar och sociala orättvisor i Frankrike av idag. Våldsamma, organiserade demonstrationer har avlöst varandra under året.

I slutet av 1960-talet  förändrades vårt samhälle radikalt, principiellt i vårt tänkande, vilket formade vår framtida livsstil. Detta fortsatte sedan under 1970-talet.

Londons Carnaby Street, 1966-2

Bild från kända London’s Carnaby Street. En tidstypisk bild. Bildkälla

De randiga klänningarna, byxdressen, de stora solglasögonen (ofta i färg), den stora kepsen. Flickan i bakgrunden har minikjol. Mannen har fortfarande kostym eller har låtit håret växa och är ledigt klädd. 

5591671600 320372d4fb

En mängd små butiker uppstod, inte bara på Carnaby Street. Det var så enkelt att öppna eget. Man hyrde en billig källarlokal, lät musiken flöda ut genom dörren, där man ställt ut ett par stolar och hängt ut några färggranna klädesplagg! 

Afganska jackor och stickade tröjor var också populärt - Tidlöst!


"Jane Hitchcock 1968.” Bildkälla
Jag önskar er alla ett GOTT SLUT på 2018 och ett riktigt spännande  2019 - men mest av allt en GOD HÄLSA och mycket GLÄDJE under året!

GOTT NYTT ÅR!

Audrey                              

Tidigare inlägg          Nyare inlägg

Uppdaterat 8 mars 2020/Audrey


      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se  Skapad av Maivor Wickman Olausson