Välkommen till tidig Höst | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Välkommen till tidig Höst

Please - Choose Language - upper corner to the left 

Välkommen till tidig Höst på sidan! - Här

Komplettering av våra höstgarderober får grunda sig på vad som finns ute i affärerna, eller på nätet. Men man kan inspireras av de pågående visningarna för Vår/Sommar 2020 (!). Kanske får man idéer att använda kläder som man redan har i Garderoben. 

Modevisningar har varit i Milano, New York och Paris. Jag har valt ut en del under Modevisningar. Även on det rör sig om kläder för vår/sommar, kan man inspireras inför hösten. Mycket är sig likt, eller hur? Och jag hoppar gärna  det mest extrema. 

Kanske går vi också mer mot en året runt - garderob? Så känns det för mig. Victoria Beckham och Stella McCartney gör en typ av kläder, som passar året runt. 

Klassiska och tidlösa plagg finner man särskilt hos LemaireJil Sander och Boss.

Chloe visar en helt underbar kollektion som faller mig helt i smaken. Designer är Natacha Ramsey-Levi - videolänk nedan.

Chloe | Spring Summer 2020 | Full Show - YouTube

Själv går jag alltid på min magkänsla, känner direkt om jag gillar en visning. Jag är lite gammaldags, vill bara ha kläder som är skapligt bekväma och funkar i min livsstil. Hos Chloe, i videon ovan, skulle jag troligen kunna använda det mesta.

Efter att ha kollat en del modevisningar märker jag att det fortfarande är få visningar som visar  riktigt användbara kläder. Design är visserligen en konstart, men som med all ”bra” design, gör produkten sig bäst när den är riktigt användbar, vilket oftast betyder att den är enkel, sparsmakad och funktionell.

I sommarens visningar finns tydliga influencer från 60-talet (Mary Quant, Twiggy, London) och 70-talet (De vida jeansen och bohemstilen), men även från 80-talet (större kavajer och kostymer, mer glitter.). Många plagg som visas är bra basplagg;  jeans, jeanskjolar jackor och sköna lediga klänningar.  Mer om detta en annan gång.

Tidlöst mode - en somrig kollektion av Lucilla Bonaccorsi och Luisa Beccaria. En avspänd visning i vilsam miljö, inte speciellt påkostad! Härliga färger o många fina mönster, myckett vackert. Love it!

Luisa Beccaria | Spring Summer 2020 | Full Show - YouTube

Den här typen av mönstrade klänningar, särskilt de med mörk botten, kan man gärna ha året runt; på sommaren med sandaler, espadrillos eller sneakers. Under höst/vinter bär man kanske täta strumpor o kängor eller höga stövlar till. De otroligt vackra, ljusa o pastellfärgade, sommarklänningarna får man drömma om tills vidare.

Många fina plagg för den sparskakade finns fortfarande hos Lanvin

Café de Flore 006

Bilden ovan från januari 2017, visar en mer flärdfri bild från det kända Café de Flore i Paris. 

Glassen i förgrunden ”Glace Flore” påminner om sommaren som svann men som kommer igen! Kavaj med keps o färgglad halsduk är en bra investering framöver för den som gillar stilen! Bildkälla*

Önskar alla - följare, läsare och vänner en riktigt fin Höst framöver!

Audrey

*Attribution: Arnaud 25 

Tidigare inlägg               Nyare inlägg 

Uppdaterat 8 mars 2020/Audrey      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se  Skapad av Maivor Wickman Olausson