Fortsatt fint 2020 önskar Audrey | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Fortsatt fint 2020 önskar Audrey

Please - Choose Language - upper corner to the left

Välkommen till Tidlös Personlig Stil och min Blogg 2020!

Tiden rinner iväg och plötsligt inser jag (skam till sägandes) att det är ett nytt år, vi är redan inne i februari!

Som ni kanske noterat, har jag inte gjort så många inlägg senaste året. Orsaken är inte att jag tycker att ämnet för min sida är ointressant. Men det finns så många bloggar att besöka, ofta med dagsaktuellt innehåll om kläder, assessorer, smycken, shopping mm. En viss mättnad måste infinna sig!

Och så har vi det som många med mig kallar ”instagram-helvetet”. Många sitter i timmar och följer ”influencers" och kändisar, kollar olika typer av varor, matrecept, inredningar, resor etc Vad jag menar är; att om man någon gång söker tips, så hamnar man i en massa annat och efter en lång stund, då man förirrat sig i både väsentligt och oväsentligt, vet man inte varför man gick in från början!

Nu kanske många upplever min sida på samma sätt? Jag försökte från början skapa en struktur så att sidan har bredd i s t f djup, så man slipper skrolla ner till underjorden. Jag vet inte om jag lyckats något vidare, sidan har brett ut sig, är nu ca 6000 sidor.

Det är så många ämnen som jag skulle vilja ta upp och skriva om, men tiden räcker inte till. Det är möjligt att jag får lägga ned sidan så småningom, men jag ser att jag har en jämn ström av besökare som inte dalat under åren men även många nya förstagångsbesökare som på något sätt hittat till min sida.  Så har jag då inte engagerat mig förgäves! 

Tack alla ni som fortsätter besöka min sida, och alla ni som kommer in för första gången. Förtvivla inte, det finns mycket att upptäcka, om man tar sig tid.

I höstas besökte jag Mary Quant-utställningen i London, på Victoria & Albert Museum. Bilden ovan är min egen, ett prov på hur en monter såg ut. Kolla fler - Här

Gedigen information om de olika plaggen i varje monter. Vill ni se fler bilder och videos - klicka Här. Utställningen pågår till den 16 februari 2020, om någon hinner ta sig dit.

Mary Quant in a minidress (1966)

Mary Quant har haft stort inflytande på oss som var unga på 60 och 70-talen. På klädfronten var det frisyrerna, minikjolen men också livsstilen som influerade ungdomar, kanske mest i Europa?

Mary Quant, född 11 februari 1934, blev nyskapande i London. Hon kom att tillhöra ”The Chelsea Set” ”en grupp bohemer som hängde på caféer och jazzklubbar i Soho.” (Läs mer i Wikipedia, eller Googla.)

När jag gick på utställningen, blev jag förvånad över hennes inflytande på min egen 60-talsstil. Många klänningar jag såg var precis sådana som jag själv knåpade ihop, ändå minns jag inte att man tänkte på Mary Quant! Så fort sprider sig nyskapande influenser, man tänker ofta inte på var de kommer ifrån.

Mary Quant 16 december 1966.


Just nu är inflytandet från 60-talet mycket stort, både vad beträffar frisyrer o klädstil. Många modeskapare har anammat denna stil. Ja, som ni vet ”Inget nytt under solen” - gäller för evigt!

Slutar detta inlägg med en förhoppning om ett fint 2020 för oss alla. Må vi få ha hälsa och glädje, vara tillfreds  och njuta av livet, trots mycket oro ute i världen.

Vi hörs mera framöver!

Audrey

Nyare inlägg

Fler inlägg kommer att ligga nedan.

Väl mött!

Audrey

Uppdaterat 8 mars 2020/Audrey      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se  Skapad av Maivor Wickman Olausson