Blogg | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Blogg

Glad Midsommar!

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Glad Midsommar!

Midsommar igen. Så fort ett år går. Kan jag ha samma Klänning i år? Om jag köpt ny Klänning varje Midsommar hade jag nog haft minst 30 Klänningar i Garderoben!

I Sverige är det inte alltid strålande väder på Midsommarafton, ska Gudarna veta, så ofta klär man sig lite ”säkert”. Ofta blir det sköna Byxor/Jeans, en Blus och en varm Tröja, eller Klänning med Tröja, Cardigan, stor Schal eller Poncho.

8102190322 df7c129d1d-2

Sidan firar med en härlig Bild på Brigitte Bardot från 70-talet som inspirerar. Bildkälla

Bilden förmedlar fräsch Sommarkänsla i förening med orientalisk mystik. Infälld brodyr är vackert på vita Klänningar och Blusar till Fest - för alla åldrar.

417px-Cyd Charisse Allan Warren

Cyd Charisse på sin terass i Los Angeles, 1987. Bildkälla* 

Vit Volangblus till vita Byxor och dito bekväma Espadrillos. En härlig och avslappad Stil som passar de flesta som trivs bäst i Byxor. 

Kanske något för oss ”mogna” Kvinnor. Vita Jeans är ett bra alternativ men glöm bort vita Tights - i mitt tycke för avslöjande och sällan klädsamt - reserveras för Den Yngre Generationen.

CN000015591

ca. 1970, Manhattan, New York, New York, USA --- Marisa Berenson, walking through Central Park, wearing a white ankle-length dress by Gavroche, a jacket over her shoulders by Yves Saint Laurent, a snakeskin vest by Ossie Clark, a tassel belt and a large medallion necklace, sandals by Halston. --- Image by © CondÈ Nast Archive/CORBIS

Marisa Berenson ca 1970. Stilsäkert sätt att kombinera; lång ljus Klänning med Väst, svart Jacka, Knytskärp med fransar, Halsband med stor medaljong och Sandaler. Stilfullt och Tidlöst. Bildkälla

Jag hoppas att Bilderna ovan på 3 helt olika Stilar, kan inspirera - ofta kan man kombinera något på ett nytt sätt - man måste inte ut och leta ny Klänning, Tunika eller Blus. Jag, för min del, har alldeles för många udda plagg som jag tycker om och inte vill göra mig av med - blir överlycklig när jag hittar ett sätt att använda dem på. 

Midsommartips för i år:

 • Klä dig bekvämt - så att du trivs med dig själv och kan slappna av - men ge inte avkall på Din Personliga Stil. 
 • Kombinera några Plagg i din Garderob som du trivs med - på ett nytt sätt.
 • Härliga Färger på Byxor/Jeans är läckert på Sommaren, själv har jag sällan vita Jeans, lite förutsägbart på något sätt - men Du väljer vad som passar Din Stil Tips - Här. 
 • Välj Blus/ Skjorta/Tunika/Top/ Jacka eller annat - samt Accessoirer som passar Din Personlighet. 
 • Mönstrade Jeans/Byxor för Personligt val 2014 - Här
 • Använd dina roliga Smycken, Skärp och andra Tillbehör och Accessoirer. Det är inte meningen att de ska ligga oanvända. Få Tips genom Stilförebilder under Personligheter och på Modeisningar.
 • Använd gärna Pinterest/Audrey46/Summer Pics och alla Personligheterna på Pinterest - att inspireras av. Audrey46 har över 11 000 följare. Kanske värt ett besök?
 • Redan nästa vecka - om Du klarar Dig över Midsommar - REA. Ofta 30-50%. Kolla olika Klädmärken under Shopping.

Önskar alla mina läsare ett härligt Midsommarfirande!

Audrey                              

Tidigare inlägg            Nyare inlägg

Bildkällor: *By Allan warren (Own work) 

Natalie Wood

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Natalie Wood

Wood_-_Wagner_-_19603858890478_7cef7335f7_z478px-Natalie_Wood_publicity_19633380518217_b9fa69d034_z508px-Natalie_Wood_Allan_WarrenNatalie_Wood_by_Jack_Mitchell

Natalie Wood, född 1938 i San Fransisco i Kaliforninen, blev bara 43 år gammal. Hon druknade under tragiska omständigheter när parets lustjakt låg för ankar. På begäran från systern Lana Wood startades en ny utredning av denna händelse 2011. 

”The Mystery of Nathalie Wood” - Här.

Bildspelet ovan visar Natalie från 21 års ålder fram till 1979. 19 år gammal gifte hon sig med skådespelaren Robert Wagner. Efter en kort skilsmässa (1969-1972) gifte de om sig och levde tillsammans fram till hennes död 1981. 

James Dean and Natalie Wood in Rebel Without a Cause trailer

1955 blev Natalie Wood nominerad till en Oscar för sin roll i Ung Rebell, där hon spelade mot James Dean. Bildkälla

Vi är nog många som sett Natalie som Maria i West Side Story, 1961. 

381px-Natalie Wood 1961 Splendor in the Grass

Porträtt av Natalie inför Splendor in the Grass, (Feber i Blodet)1961 av Elia Kazan. Bildkälla. 

Natalie är 23 år. Hon har en spröd och varm utstrålning, en ren ansiktsoval med klassiska drag och mörka intensiva ögon. Halssmycke med liten Pärla, Örhängen och fantasifull Ring och Armband.

477px-Natalie Wood 1966 Penelope-3

Foto taget inför filmen Penelope,1966. Bildkälla.

Klassisk Pagefrisyr med sidbena, elegant ljus Klänning, Örclips och stilrent Armband, ljust Nagellack, Kajal.

Se gärna Movie Legends + Dokumentär - Här.

Missa inte Bilderna i min anslagstavla på Pinterest/Audrey46/Natalie Wood.

En skön Junivecka önskas alla Läsare!

Audrey                               

Tidigare inlägg                   Nyare inlägg

Glad Pingst!

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Glad Pingst!

Juni är månaden då olika Festligheter avlöser varandra. Pingst och Midsommar ligger framför oss liksom Konfirmation, Skolavslutningar, Skolbaler, Bröllop och andra Festliga tillfällen då vi kan klä upp oss lite extra.

Ett gott råd; Reservera Tunikor och Leggings till enklare Kalas i Sommar och mysiga Hemmakvällar. Försök hitta en Klänning, Blus & Kjol, kanske en Dräkt eller snygga Byxor, kanske Chinos om du trivs bäst i Byxor/Jeans. 

Kanske har du något hängande i Garderoben som kan uppdateras? Själv har jag kvar alla Klänningar - utom de som är extremt korta, vilket inte längre faller mig i smaken. Jag gillar den kvinnliga stilen där Kjollängden slutar strax ovan, mitt på eller under knät.

Om du letar nytt, ta god tid på dig. Det är svårt att hitta en Klänning med perfekt passform i dessa tider. Det mesta i Butikerna talar till en mer ungdomlig Klädstil som de flesta lämnat bakom sig. Nu talar jag till den ”mogna” Kvinnan. Ungdomar laborerar gärna med olika trender.

Men passa ändå på att ta ut svängarna! Våga tänka utanför ”boxen” och pröva något nytt. Vi har bara de begränsningar vi själva sätter upp.

Bilderna nedan illustrerar relativt Tidlösa Plagg. Jag har lagt Länkar till liknande Plagg som finns på Marknaden idag. 

 • Klänningar - typ Cocktail -   Här


Natalie Wood Still1

Natalie Wood ca 1960. Bildkälla

Assymetriskt skuren Klänning med Ros i Organza. Pagefrisyr med  Sidbena och Pärlörhängen. Enkelt och Stilfullt. Låt Klänningen tala!

 • Mönstrad Klänning - Jersey - Här


400px-Diane von Fürstenberg

Diane von Fürstenberg 2008, känd för sina vackra och användbara Klänningar. Bildkälla*

 Hennes senaste Visningar - Klicka här! Kjollängden strax ovan/mitt på Knät, klär de flesta - utmärkt på ”kortare” personer och för de som har ”korta” ben.

 • Blommig enkel Sommarklänning. -  Här

Helen Mirren 2010, i blommig Sommarklänning. Bildkälla  - Bilden är skyddan numera, men kolla gärna under Bildkällan. /Audrey

Vackert med liten Kofta som tar upp färgen i Blommönstret, eller hur? Enkelt Hängsmycke och vindrufsig Pagefrisyr. Praktisk Axelremsväska i ljusbeige.


 • Vit Fodralklänning  -  Här


441px-Laetitia Casta 2005

Laetitia Casta 2005 i Vit Klänning. Bildkälla** 

Alltid lika vackert med vitt. Enkel Hårknut. Inga Smycken men röda Läppar och festlig liten Clutch - fint.

 • Svart eller Mörkblå FodralklänningHär


303px-Anna Paquin 2009 adjusted

Actress Anna Paquin i enkel svart Basklänning 2009. Bildkälla***

Audrey Hepburn är tjusig i den här typen av mörk Fodralklänning. Tidigare bild borttagen p g av Copyright.

Glöm inte att Din LBD eller din Mörkblå är otroligt läcker på Sommaren. Om du vill kan du välja ljusa Tillbehör och ljusa Smycken. Alltför starka färger i tillbehör gör det hela mindre ”elegant”, tycker jag - men det är DU och DIN Personlighet som ska framhävas!

 • Mönstrad Pennkjol  - Här


JessicaChastainAug2011

Jessica Chastain 2011 i mönstrad Pennkjol och Skjortblus. Läckra Sandaletter för Festliga tillfällen. Bildkälla****

Ett mycket bra val även Sommaren 2014 som håller lång tid framöver! Själv är jag mycket förtjust i just den här Kjollängden! Elegant!

Hittar DU en Klänning genom Länkarna ovan - kolla om den finns i en Butik där du bor, så att du kan prova, vilket nog är nödvändigt om man vill få en Klänning som sitter snyggt! Kolla www.Hittaplagget.se Kolla Sommarens Kollektioner. 

Jag hoppas Du hittar DIN egen Personliga Klänning eller Kjol & Blus! Kolla gärna Länkarna som jag lagt in under Shopping - Klicka Här.

En riktigt Glad Pingst önskar jag alla mina Läsare!

Audrey                              

Tidigare inlägg               Nyare inlägg

Bildkällor:

Attribution:*Ed Kavishe, Fashion Wire Press** Georges Biard ***Anna_Paquin_(2009).jpg: Kristin Dos Santosderivative work: Tabercil ***Navngivelse: Angela George

     ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2019 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se Denna sida är icke kommersiell Bildmaterialet i regel under licensen Creative Commons Skapad av Maivor Wickman Olausson