Blogg | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Blogg

Bianca Jagger

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Bianca Jagger

Vi var nog många som satt fastklistrade vid TV:n och såg Skavlan igår och lyssnade på Bianca Jagger och unga Mahala från Pakistan, båda aktivister för fred och mänskliga rättigheter och stopp för våld mot kvinnor.

Mahala är redan välartikulerad, betonar att utbildning är viktigt för kvinnor - att få en egen grund att stå på. Detta ger en självständighet och trygghetskänsla som gör att man vågar stå på sig mot män och makthavare. Vi får förhoppningsvis se mer av henne.

Bianca Jagger, född den 2 maj 1945 i Nicaragua, var tidigare mest känd för åren tillsammans med Mick Jagger som hon träffade i Paris 1970. I Paris läste hon "Political Science", vilket har varit en grundval i hennes kamp för mänskliga rättigheter och överlevnad sedan 30 år tillbaka.

I Skavlan berättar hon att hon kom att älska Paris och fransk kultur. Tänk - just de åren bodde jag också i Paris - arbetade som Au Pair och läste vid Sorbonne, lånade högar av klassisk litteratur från Svenska kyrkans Bibliotek, och som för Bianca Jagger var en av mina mest älskade samtida franska författare - Albert Camus.

5267588180 b529b719f6 b-3

Typisk klädsel för 1970-talet - festvariant. Omlottklänning och brokadmönstrad Aftonkappa. Tunn Halskedja med Pärla. Bildkälla

Skavlan frågar vidare om hennes tid med Mick Jagger - om hon saknar det som Jet Set - livet innebar. Bianca betonar att hon egentligen inte kände sig "hemma" i det livet, trots att hon älskade Paris.

Hon vill inte vara en "celebritet", ofta benämns hon "Stilikon". Berömdheten har visserligen varit till hjälp för att få människor att lyssna - men hon betonar - man måste ha något vettigt att säga - annars är det inte till någon hjälp (min tolkning av intervjun).

Kläder och klädsel är en svår fråga, tycker hon. Varför ska någon dömas utifrån sin klädsel? Efter många år med extravaganta kläder, började hon "klä ner sig" för att arbeta i sin nya verksamhet, men nu har hon tänkt om och tar ut svängarna mer.

6510809237 01d008c8cd

Bianca Jagger, tillsammans med Andy WarholBildkälla

Många bilder togs från det legendomsusade diskoteket Studio 54 i New York. Fotograferna slogs om bilder av det berömda paret.


3848074315 2ec39dd46b z

Bianca Jagger 1972

 "Maybe an Yves Saint Laurent 3-piece suit.

 Bildkälla

Bild som gått till Stilhistorien. Bianca Jagger i vit Smoking, tillhörande vit Väst och svart Skjorta. Vita Sandaletter, Armband och Cigarettpaket i handen.  Du kan se fler bilder från hennes stormiga liv med Mick Jagger, Bröllopsbilder mm under Pinterest/Audrey46/Bianca Jagger.

1988 deltar Bianca Jagger i en engelsk engelsk TV-serie After Dark (1987-1997), vilken tog upp viktiga ämnen till diskussion. Bianca Jagger var en av de som deltog.

570px-Bianca Jagger appearing on 'After Dark', 6 August 1988

Denna bild är från 6 aug 1988, ämnet  den här gången var ”Nicaragua”. Bildkälla Tjusig i svart Kavaj m Brosch på Kavajslaget.

320px-Hafsat Abiola, William Dafoe & Bianca Jagger in Berlin Sept 2006

Även tjusig i Vitt! Vit Kavaj, vit Blus, långt Pärlhalsband och Pärlor i öronen. Näsduk nonchalant nedstoppad i näsduksfickan på Kavajen. I Berlin på "Dropping knowledge" i september 2006. Bildkälla*

Interview with Bianca Jagger, 2009

Intervjun ovan är gjord av en student. Bianca Jagger ger en bild av sin egen bakgrund, hur det kom sig att hon blev "aktivist" och hur hon ser på utvecklingen i världen vad beträffar miljö och mänskliga rättigheter. Lyssna gärna! 

Åter till Skavlan:  Det syns på henne att hon har funnit sig själv - också i sitt sätt att klä sig. Hon har en rosa Kappa, "blingiga" Örhängen men bekväma fotriktiga Skor.

Hon ser ut att trivas med sin Kropp och sina Kläder - har ungefär samma sorts Kläder på konferenser och vid intervjuer men med olika Accessoirer. Detta är ett kännetecken för Personlig Stil - också tidlöst. Då tar hela klädprocessen Mindre tid inte Mer.

Jag hoppas att det här inlägget kan inspirera till att följa Bianca Jagger i kampen för mänskliga rättigheter och våra barns framtid! Följ henne gärna på Twitter.

Fler Bilder under Audrey46 - Här.

Audrey                                     

Tidigare inlägg              Nyare inlägg

*By Flickr user Andreas Schepers (Flickr, Dropping Knowledge) 

Audrey som Holly Golightly

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Audrey som Holly Golightly

Hur skulle Stilhistorien se ut om vi inte haft Breakfast at Tiffanys 1961? Huvudkaraktären Holly Golightly spelas av Audrey Hepburn (1929-1993). Filmen bygger på en Roman av Truman Capote.

Öppningsscenen i den här filmen har gått till historien. Audrey är här 32 år och har redan ett antal filmer och en Oscar för Roman Holiday 1953, bakom sig. 

Breakfast at Tiffany's Opening Scene - HQ 

Lägg märke till hur Tidlöst allt är - även kaffemuggen i handen - på typiskt New York manér - florerar i alla medier idag.

Screenplay av George Axelrod, Regissörör: Blake Edwards  (1922-2010). Ledmotivet  Moon River gav Henry Mancini en Oscar.

Den Svarta Klänningen som Audrey Hepburn bär i öppningsscenen har gått till historien som en av de mest berömda (LBD=Little Black Dress) genom tiderna. Hennes Smycken är också helt fantastiska tillsammans med den minimalistiska svarta Klänningen. 

Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany's

Kläderna Audrey Hepburn bär är designade av Hubert de Givenchy tillsammans med Edith Head, mest känd av alla Kostymdesigners genom filmhistorien. Bildkälla. Se flera bilder Här

Audrey Hepburn Tiffany's 2

Solglasögonen har också bidragit till Audrey's och Filmens Ikonstatus. Märket är inte Ray-Ban utan "Manhattan sunglasses” av Oliver Goldsmith. Fantasifulla Örclips och en Stilren bredbrättad Hatt. Bildkälla

3879458100 1f71b5bbaf

Kappan hon bär är välkänd design av Hubert de Givenchy,  Bildkälla

467px-Petó Breakfast at Tiffany's (cropped)

I filmen bär Audrey en Ljusbeige klassisk Trenchcoat med nonchalant knutet skärp. Stilrena svarta Pumps med liten klack och mörka tunna Strumpor. Bildkälla

640px-Audrey Hepburn sabatilles nevera

Hollys gyllengula Katt Orangey som är med i scenen ovan är mycket viktig i filmen. Bildkälla Orangey, en katt av rasen Röd Tabby, har varit med i flera flmer under olika namn, enda katten hittills som har fått två Patsy Awards. Dessutom mycket lik min egen lille Sesam.

Breakfast at Tiffany's trailer. 

Om du vill se fler Bilder Kolla Galleri/Audrey Hepburn och vill du riktigt "frossa" i Bilder från Breakfast at Tiffany's? Kolla Pinterest/Audrey46/Audrey Hepburn as Holly Golightly.

Fortsatt Trevlig Helg!

Audrey                                    

Tidigare inlägg                  Nyare inlägg

Sean Connery

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Sean Connery

Sir Thomas Sean Connery, född 1930 i Edinburgh Skottland, fyllde 83 år den 25 augusti. 

Som de flesta vet, fick han sitt genombrott som James Bond i filmen Agent 007 med rätt att döda (Dr. No), 1962.

                                                         Dr. No 1962 Trailer

Många scener ur den här filmen är oförglömliga. Sean Connery blev genast beundrad och älskad för sin gestaltning av James Bond, huvudkaraktären från Ian Fleming's 12 romaner.

Motspelerska i denna film var Ursula Andress (idag 77 år), som gick till historien med sin genomdränkta avslöjande T-shirt och den 2-delade Baddräkten - som fortfarande kopieras. Bild. 

Fler bilder av Ursula och Sean Connery från filminspelningen, kan du se på Audrey46/Ursula Andress.

23948552577 c60a61ddd4

Sean Connery med en Auston Martin som användes i Dr No.. Bildkälla

Sean Connery gestaltade James Bond i 6 filmer, senast i Diamantfeber, 1971. Olika bilmärken åkte snålskjuts på filmerna. 

395px-Sean Connery (1983)

Även om Sean Connery är mest känd som "James Bond", så ser vi honom alltid som en otroligt Elegant och Stilfull person. 

Han utstrålar en Mjuk, Vänlig men samtidigt en Manlighet som gör oss kvinnor knäsvaga. 

Bilderna på Sean Connery tillsammans med sina motspelerskor är helt underbara, särskilt de med Brigitte Bardot (idag 79 år.

Du kan se dessa och många fler under Audrey46/Sean Connery.

I Tweedkavaj och Polotröja, med välansad Mustasch och Ögonbryn, är Sean Connery sinnebilden för den engelske gentlemannen (fast från Skottland). Bildkälla*

320px-Sean Connery en Micheline Roquebrune (1983)

Sean Connery med sin fru Micheline Roquebrune. Nov 1983. Bildkälla***

360px-SeanConery2004 ScotParlNewBuildInag

Oktober 2004. En mycket charmerande äldre man med pondus. Grå dubbelknäppt Kostym, mörkblå Skjorta, skotskrutig Slips och blå Överrock. Vit rosenknopp i knapphålet och fotriktiga bekväma svarta Skor. Bildkälla**

Fler bilder under Audrey46/Sean Connery på Pinterest.

Håll till godo!

Audrey                                    

Tidigare inlägg                Nyare inlägg

Bildkällor: *Attribution Rob Bogaerts / Anefo ** och *** By Nachosan (Own work) 

Gloria Vanderbilt

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Gloria Vanderbilt

Stilikonen Gloria Vanderbilt, f. 20 feb 1924 (89 år) är en av 1900-talets stora Stilpersoner. Under 1950-talet etablerade hon sig som Designer och Skådespelerska. Hon gick vidare med Textildesign och Kläddesign och ett Jeansmärke lanserades i hennes namn. Hon har skrivit flera Självbiografier och Romaner. En mycket spännande och företagsam Kvinna.

På hennes nya Hemsida Gloria Vanderbilt, som är  kommersiell, möts man Brand Videos  där några Personligheter bl a Imanbeskriver hur de uppfattar personlig Stil. Vad utmärker en Ikon, frågar de sig. Där finns också en Timeline med en historik. 

Genom sidan förstår man att hon säljer bra av den slimmade varianten av jeans. Hennes ”Amanda” slimming Jeans har 2006 blivit en bestseller.

Jag erinrar mig hennes idér från den förra Hemsidan som nu är borta. Hon skrev där om härliga färger och "inre reflektion”, om att  låta egna teman, värderingar, idéer, stil och färger komma till uttryck i ens Personlighet.(2018-11-29) Audrey

Den färgglada bilden nedan är, för mig, ett uttryck för Gloria Vanderbilts estetiska praxis. Hennes "visionära" förmåga leder till en tidlöshet som berör och väcker känslor, både på ytan och på djupet.

5103347587 7a24b1e616

Härlig kreativ färgsammanställning som påminner om de färger Gloria använder sig av i sitt Måleri. Andy Warhol-inspirerad bakgrund. Bildkälla

Det är djärvt med varma färger i Makeupen som kontrast mot den kallt violetta Skjortblusen med ståkrage. Det svarta håret binder samman och lyfter fram de mörka Ögonen och Ansiktets varma färger. Foto av Gianni Penati, New York. 

Sommaren 1941. Gloria är 17 år. Lediga svarta Byxor (eller Kjol) med romantisk Blus. Krås och långa puffärmar. 

7079632067 e7b5210b78

Romantisk Frisyr. Stilrent Armband i silver som balanserar. 

Vackert Foto av George Hoyningen-Huene. Bildkälla

"Photo of Gloria Vanderbilt from a 1959 acting role on The United States Steel Hour. February 1959.” Bildkälla


376px-Gloria Vanderbilt 1959

"Photo of Gloria Vanderbilt from a 1959 acting role on The United States Steel Hour. February 1959.” Bildkälla

6936379280 77f70c63c7

Mars 1960. Minimalistisk och fullkomlig design i svart/vitt. Fantasifullt Halsband understryker det Stilrena i Klänning, Frisyr och Makeup. Ljusa Sidenskor. Foto av Richard Avedon. Bildkälla


5224499921 67d5d233ce o

1966. Mer vardagligt. Foto av Horst P. Horst. Basklänning och Dräktjacka, fantasifullt Halsband, Örclips. Svarta Ballerinaskor m liten låg klack. Enkel frisyr. Bildkälla

5224499975 8e97f8a8dd o

1966. Foto av Horst P. Horst. Gloria Vanderbilt är känd också för sitt vackra Hem och sin Stilfulla Inredningskonst. Här är hon 42 år - vilande i en otroligt vacker och, i mitt tycke, mycket smakfull ”salong". Bildkälla

Djärvt med olikmönstrade Textiler - sammansatta till en balanserad och harmonisk Helhet. En helt Tidlös Designstil som man gärna tar till sig. I enfärgad, ljus och stilren Aftonklänning med Sidenpumps och fantasifullt Halsband är hon ett blickfång i allt det brokiga. 

Gloria Vanderbilt blev känd även för sina Jeans på 1970 - talet. Hennes Jeans var snävare än de traditionella Jeansen och bar hennes Logotyp på bakfickan. 

Susanne Ljung har gjort en inslag om Gloria Vanderbilt  "Vanderbilt - fåfänga och (försvunnen) förmögenhet", 2009 i Stil P1Klicka här!

Bilder på Gloria Vanderbilt och hennes Konst och Inredningar under Gloria Vannderbilt på Pinterest under Audery46 - Här.

Audrey                                     

Tidigare inlägg                   Nyare inlägg

     ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2019 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se Denna sida är icke kommersiell Bildmaterialet i regel under licensen Creative Commons Skapad av Maivor Wickman Olausson