Blogg | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Blogg

Till minne av Joe Cocker

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Joe Cocker

Joe Cocker - Sorry Seems To Be The Hardest Word (LIVE) HD

Strax före Jul kom beskedet att sångaren Joe Cocker gått bort, efter en lång kamp med lugncancer. 

Många är vi som sörjer att inte längre få se och höra honom Live. Hans djupa hesa röst och unika sätt - att med "hela kroppen som instrument” framföra sin sång, förmedlade en intensiv närvaro som berörde mycket.

Själv var jag lycklig nog att få uppleva konserten i Göteborg - på Skandinavium den 19 november 1994. 

Joe Cocker - You are so beautiful (nearly unplugged)

Joe Cocker, född den 20 maj 1944 i Sheffield England, blev bara 70 år. 

Genombrottet kom 1968 med tolkningen av ”With a Little Help From  Friends” av Beatles. 

Vid Woodstockfestivaleden 15-17 augusti 1969, gjorde Joe Cocker stor succé med denna lite släpiga och tunga tolkning. Versionen nedan är från 2002 - med Phil Collinpå trummor.

Joe Cocker - With A Little Help From My Friends, 2002

360px-Joe Cocker Sochi

Joe Cocker. Bild från en konsert i Sochi den 16 september 2011. Bildkälla*

Tack Joe Cocker för alla Framträdanen genom åren och för alla Skivinspelningar! Tack vare tekniken idag har vi nu tusentals framförande att ta del av och att lyssna på.

Själv plockar jag fram mina gamla Vinylplattor - gillar särskilt Sheffield Steel från 1982.

Och den här! Joe Cocker - A Whiter Shade Of Pale HD

Tack Joe Cocker! Vila i frid! 

Audrey                            

 Äldre inlägg  

*By Ivanaivanova (Own work)

God Jul!

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

God Jul!

God-Jul-Hagakyrkan-1905-2

Med detta vackra Julkort från 1905; ”Besökare på väg till Julotta i Hagakyrkan" i Göteborg, taget av  Thorvald Rasmussen (1850-1919), önskar jag alla som följer den här Sidan en riktig skön, lugn o vilsam Helg! Bildkälla

Särskilt Tack för den feedback jag fått under det gångna året! 

Hemma hos mig har vi just julstädat hela huset. Det doftar gott av såpa från parkett och klinkers. På gasspisen är julskinkan på gång. Vi tillhör den lilla skara som inte direkt tar ut Julen "i förskott" - men nu är vi på gång! Julfriden har infunnit sig och vi ser fram emot skinkmacken framåt nattkröken! 

VARM & FRIDFULL HELG! 

Audrey                                                         

 Tidigare inlägg              Nyare inlägg 


                                      


John Lennon & Yoko Ono

      Please - Choose Language - upper corner to the left!  

Stilfulla par: John Lennon & Yoko Ono

Själv, mycket berörd - av dessa två konstnärer o musiker, tillika författare, filosofer, fredsivrare och världsförbättrare, vill jag gärna dela med mig, en dag som denna - till minne av John Lennon och hans tragiska död. Detta är, i mitt tycke, en mycket vacker och stilfullt mixad Video - gjord med mycket humor, värme och kärlek som väcker många känslor. (Ledsen - Videon är borttagen från YouTube/Audrey)

John Lennon, född i Liverpool 9 oktober 1940, mördad utanför sitt hem i New York den 8:e december 1980 - just idag för 34 år sedan.

Vitt - är fredens färg för John & Yoko; den vita Byggnaden o Flygeln i videon Imagine nederst på sidan, deras vita Herrcykel, vita Tulpanerna nedan  och deras vita Kläder. 

Den klassiska Rolls-Roycen med sin Spirit of Ecstacy och den praktfulla Byggnaden i videon nedan,  står symboliskt för en ”drömvärld” som vi troligen aldrig finner o aldrig kommer att leva i. Bildkälla

Yoko Ono,  född18 februari 1933 i Tokyo, deltog 1966 i ett konstevenemang i London där hon senare träffade John Lennon. 

Deras bröllop 1969 i Gibraltar med åtföljande ” Bed-in Peace”- demonstration bevakades av hela världspressen. Sean Lennon (f 1975) är deras son. Yoko Ono, med sin avantgardistiska konstnärlighet, bor kvar i huset i New York.

640px-Bed-In for Peace, Amsterdam 1969 - John Lennon & Yoko Ono 16

Många böcker och dokumentärer har försökt gestalta de här två personerna och deras levnadsöde i USA. Själv skattar jag högt musiken och alla fina texter, samt deras strävan mot omfattande fred i Världen. 

Den här bilden är från deras ”Bed-in for Peace” på Amsterdam Hilton Hotell, 25 mars 1969. Bildkälla

För en gångs skull vill jag dela - inte bara livsglädje - utan även sorgsenhet med er som läser o följer den här sidan. Konstigt vore det om vi inte alla kände sorg och djupt vemod, när vi följer allt som händer just NU ute i världen; olika typer av meningslösa krig, tortyr, avrättningar, mord, massakrer och massmord. Oskyldiga barn tvingas fly - ingen ljus barndom väntar dem. Många, även barn, lockas att bli själmordsbombare. 

Maktlöst följer man i media hur människor har det svårt - och värst av allt - man ser inte någon ljusning.

John Lennon - Imagine HD. Videokälla

Idag ser jag tydligt hur väl iscensättningen i videon underbygger texten i ”Imagine”.

Svartklädda tätt tillsammans, leder John Lennon & Yoko Ono oss bort från rök o någon form av kaos in i en drömvärld, in i ett stort och rymligt hus där fönster symboliskt öppnas ut mot en ljus och fridfull Värld. 

Det stora, näst intill tomma rummet fylls med ljus och sång - och lika viktigt som livet, kärleken och friheten, är för dessa två konstnärligt skapande (Den vita flygeln och sången ”Imagine”). 

Deras dröm är min och allas vår dröm idag - en dröm om Fred på Jorden.

För Fred och Frihet åt alla levande varelser på Jorden!

Audrey                                                           

 Tidigare inlägg           Nyare inlägg

     ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2019 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se Denna sida är icke kommersiell Bildmaterialet i regel under licensen Creative Commons Skapad av Maivor Wickman Olausson