Audrey som Holly Golightly | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Audrey som Holly Golightly

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Audrey som Holly Golightly

Hur skulle Stilhistorien se ut om vi inte haft Breakfast at Tiffanys 1961? Huvudkaraktären Holly Golightly spelas av Audrey Hepburn (1929-1993). Filmen bygger på en Roman av Truman Capote.

Öppningsscenen i den här filmen har gått till historien. Audrey är här 32 år och har redan ett antal filmer och en Oscar för Roman Holiday 1953, bakom sig. 

Breakfast at Tiffany's Opening Scene - HQ 

Lägg märke till hur Tidlöst allt är - även kaffemuggen i handen - på typiskt New York manér - florerar i alla medier idag.

Screenplay av George Axelrod, Regissörör: Blake Edwards  (1922-2010). Ledmotivet  Moon River gav Henry Mancini en Oscar.

5986223287 f4efbe1a1f-2

Kläderna Audrey Hepburn bär är designade av Hubert de Givenchy tillsammans med Edith Head, mest känd av alla Kostymdesigners genom filmhistorien.

Den Svarta Klänningen som Audrey Hepburn bär i öppningsscenen har gått till historien som en av de mest berömda (LBD=Little Black Dress) genom tiderna. Hennes Smycken är också helt fantastiska tillsammans med den minimalistiska svarta Klänningen. 

Audrey Hepburn Tiffany's 2

Solglasögonen har också bidragit till Audrey's och Filmens Ikonstatus. Märket är inte Ray-Ban utan "Manhattan sunglasses manufactured by Oliver Goldsmith". Fantasifulla Örclips och en Stilren bredbrättad Hatt. Bildkälla

3879458100 1f71b5bbaf

Kappan hon bär är välkänd design av Hubert de Givenchy, vilket hon även bär i Charade, 1963. Bildkälla

Petó Breakfast at Tiffany's

I filmen bär Audrey en Ljusbeige klassisk Trenchcoat med nonchalant knutet skärp. Stilrena svarta Pumps med liten klack och mörka tunna Strumpor. Bildkälla

Hollys gyllengula Katt Orangey som är med i scenen ovan är mycket viktig i filmen. Orangey, en katt av rasen Röd Tabby, har varit med i flera flmer under olika namn, enda katten hittills som har fått två Patsy Awards. Dessutom mycket lik min egen lille Sesam.

Breakfast at Tiffany's trailer. 

Om du vill se fler Bilder Kolla Galleri/Audrey Hepburn och vill du riktigt "frossa" i Bilder från Breakfast at Tiffany's? Kolla Pinterest/Audrey46/Audrey Hepburn as Holly Golightly.

Fortsatt Trevlig Helg!

Audrey                                    

Tidigare inlägg                                           Nyare inlägg


     ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2018 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se Denna sida är icke kommersiell Bildmaterialet i regel under licensen Creative Commons Skapad av Maivor Wickman Olausson