Bianca Jagger | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Bianca Jagger

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Bianca Jagger

Vi var nog många som satt fastklistrade vid TV:n och såg Skavlan igår och lyssnade på Bianca Jagger och unga Mahala från Pakistan, båda aktivister för fred och mänskliga rättigheter och stopp för våld mot kvinnor.

Mahala är redan välartikulerad, betonar att utbildning är viktigt för kvinnor - att få en egen grund att stå på. Detta ger en självständighet och trygghetskänsla som gör att man vågar stå på sig mot män och makthavare. Vi får förhoppningsvis se mer av henne.

Bianca Jagger, född den 2 maj 1945 i Nicaragua, var tidigare mest känd för åren tillsammans med Mick Jagger som hon träffade i Paris 1970. I Paris läste hon "Political Science", vilket har varit en grundval i hennes kamp för mänskliga rättigheter och överlevnad sedan 30 år tillbaka.

I Skavlan berättar hon att hon kom att älska Paris och fransk kultur. Tänk - just de åren bodde jag också i Paris - arbetade som Au Pair och läste vid Sorbonne, lånade högar av klassisk litteratur från Svenska kyrkans bibliotek, och som för Bianca Jagger var en av mina mest älskade samtida franska författare - Albert Camus.


5267588180 b529b719f6 b-3

Typisk klädsel för 1970-talet - festvariant. Omlottklänning och brokadmönstrad aftonkappa. Tunn halskedja med pärla. Bildkälla

Skavlan frågar vidare om hennes tid med Mick Jagger - om hon saknar det som Jet Set - livet innebar. Bianca betonar att hon egentligen inte kände sig "hemma" i det livet, trots att hon älskade Paris.

Hon vill inte vara en "celebritet", ofta benämns hon ” tilikon". Berömdheten har visserligen varit till hjälp för att få människor att lyssna - men hon betonar - man måste ha något vettigt att säga - annars är det inte till någon hjälp (min tolkning av intervjun).

Kläder och klädsel är en svår fråga, tycker hon. Varför ska någon dömas utifrån sin klädsel? Efter många år med extravaganta kläder, började hon "klä ner sig" för att arbeta i sin nya verksamhet, men nu har hon tänkt om och tar ut svängarna mer.

6510809237 01d008c8cd

Bianca Jagger, tillsammans med Andy WarholBildkälla

Många bilder togs från det legendomsusade diskoteket Studio 54 i New York. Fotograferna slogs om bilder av det berömda paret.

3848074315 2ec39dd46b z

Bianca Jagger 1972

 "Maybe an Yves Saint Laurent 3-piece suit.

 Bildkälla

Bild som gått till stilhistorien. Bianca Jagger i vit smoking, tillhörande vit väst och svart skjorta. Vita sandaletter, Armband och cigarettpaket i handen.  Du kan se fler bilder från hennes stormiga liv med Mick Jagger, Bröllopsbilder mm under Pinterest/Audrey46/Bianca Jagger.

1988 deltar Bianca Jagger i en engelsk engelsk TV-serie After Dark (1987-1997), vilken tog upp viktiga ämnen till diskussion. Bianca Jagger var en av de som deltog.

570px-Bianca Jagger appearing on 'After Dark', 6 August 1988

Denna bild är från 6 aug 1988, ämnet  den här gången var ”Nicaragua”. Bildkälla Tjusig i svart kavaj m brosch på kavajslaget.

320px-Hafsat Abiola, William Dafoe & Bianca Jagger in Berlin Sept 2006

Vit kavaj, vit blus, långt pärlhalsband och pärlor i öronen. Näsduk nonchalant nedstoppad i näsduksfickan på kavajen. I Berlin på "Dropping knowledge" i september 2006. Bildkälla*


Interview with Bianca Jagger, 2009

Intervjun ovan är gjord av en student. Bianca Jagger ger en bild av sin egen bakgrund, hur det kom sig att hon blev "aktivist" och hur hon ser på utvecklingen i världen vad beträffar miljö och mänskliga rättigheter. Lyssna gärna! 

Åter till Skavlan:  Det syns på henne att hon har funnit sig själv - också i sitt sätt att klä sig. Hon har en rosa kappa, "blingiga" örhängen men bekväma fotriktiga skor.

Hon ser ut att trivas med sin kropp och sina kläder - har ungefär samma sorts kläder på konferenser och vid intervjuer men med olika accessoirer. Detta är ett kännetecken för Personlig Stil - också Tidlöst. Då tar hela klädprocessen mindre tid inte mer.

Jag hoppas att det här inlägget kan inspirera till att följa Bianca Jagger i kampen för mänskliga rättigheter och våra barns framtid! Följ henne gärna på Twitter.

Fler Bilder under Audrey46 - Här.

Audrey                                     

Tidigare inlägg              Nyare inlägg

*By Flickr user Andreas Schepers (Flickr, Dropping Knowledge) 

Uppdaterat 4 mars 2020/Audrey
      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se  Skapad av Maivor Wickman Olausson