Coco Chanel | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Coco Chanel

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Coco Chanel


5423401684 3cd203f6ff

Fransyskan Gabrielle Coco Bonheur Chanel, 1883 - 1971, är en av våra största och mest kända modeskapare. Hennes klädfilosofi ligger till grund för den "moderna" kvinnans sätt att klä sig. Bildkälla

6730684377 c680a1327c o

Vi hyllar henne för den enkelhet, den praktiska och samtidigt eleganta aspekt som hon tillförde den kvinnliga klädedräkten. Så tog hon över herrarnas bekväma jerseyplagg och gjorde bekväma, behagliga plagg för kvinnan. Bildkälla?

Coco Chanel är själv en oförglömlig Stilperson - en person som genom sitt sätt att vara, sin nit, beslutsamhet och säkra Stil, fortfarande är och säkerligen kommer att förbli en Stilförebild för många kvinnor - lång tid framöver - kanske för all framtid.

Hennes Sjömanströja, Långbyxorna, Den Lilla Svarta och Chaneldräkten är exempel på utmärkta basplagg som passar i de flesta kvinnors Garderob. 

Coco Chanel vintage fashion shows

i Videon ovan ser vi Coco Chanel skymta förbi - alltid lika elegant i sina Pärlhalsband och Örclips - typiska Chanelsmycken. Parfymen Chanel N° 5 är känd över hela världen - över generationsgränser. Liksom den quiltade Väskan Chanel 2.55.

Svart och vitt i kontrasterande klädesplagg och smycken är också typiskt Chanel.

Numera är det tyskfödde Karl Lagerfeld (80 år)som står för Modehuset Chanel. Han är utan tvekan en av de största hittills! Kolla de senaste visningarna här.

Citat av Coco Chanel här

Inside Chanel Videos. Avsnitt 1-9 -  här.

Missa inte heller de Bilder på Coco Chanel som jag lagt in under Audrey46 på Pinterest.

Audrey                                    

Tidigare inlägg               Nyare inlägg
     ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2019 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se Denna sida är icke kommersiell Bildmaterialet i regel under licensen Creative Commons Skapad av Maivor Wickman Olausson