Glad Pingst! | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Glad Pingst!

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Glad Pingst!

Juni är månaden då olika festligheter avlöser varandra. Pingst och Midsommar ligger framför oss liksom Konfirmation, Skolavslutningar, Skolbaler, Bröllop och andra Festliga tillfällen då vi kan klä upp oss lite extra.

Ett gott råd; Reservera tunikor och leggings till enklare kalas i sommar och mysiga hemmakvällar. Försök hitta en klänning, blus & kjol, kanske en dräkt eller snygga byxor, kanske chinos om du trivs bäst i byxor/jeans. 

Kanske har du något hängande i Garderoben som kan uppdateras? Själv har jag kvar alla klänningar - utom de som är extremt korta, vilket inte längre faller mig i smaken. Jag gillar den kvinnliga stilen där kjollängden slutar strax ovan, mitt på eller under knät.

Om du letar nytt, ta god tid på dig. Det är svårt att hitta en klänning med perfekt passform i dessa tider. Det mesta i butikerna talar till en mer ungdomlig klädstil som de flesta lämnat bakom sig. Nu talar jag till den ”mogna” kvinnan. Ungdomar laborerar gärna med olika trender.

Men passa ändå på att ta ut svängarna! Våga tänka utanför ”boxen” och pröva något nytt. Vi har bara de begränsningar vi själva sätter upp.

Bilderna nedan illustrerar relativt tidlösa plagg. Jag har lagt Länkar till liknande plagg som finns på marknaden idag. 

  • Klänningar - typ cocktail -   Här


Natalie Wood Still1

Natalie Wood ca 1960. Bildkälla

Assymetriskt skuren klänning med ros i organza. Pagefrisyr med  sidbena och pärlörhängen. Enkelt och stilfullt. Låt klänningen tala!

  • Mönstrad klänning - jersey - Här


400px-Diane von Fürstenberg

Diane von Fürstenberg 2008, känd för sina vackra och användbara klänningar. Bildkälla*

 Hennes senaste visningar - Klicka här. Kjollängden strax ovan/mitt på knät, klär de flesta - utmärkt på ”kortare” personer och för de som har ”korta” ben.

  • Flerfärgad  sommarklänning. -  Här

Helen Mirren 2010, i blommig sommarklänning. Bildkälla  - Bilden är skyddad numera, men kolla gärna under Bildkällan. /Audrey

Vackert med liten kofta som tar upp färgen i blommönstret, eller hur? Enkelt hängsmycke och vindrufsig pagefrisyr. Praktisk axelremsväska i ljusbeige.


  • Vit fodralklänning  -  Här


441px-Laetitia Casta 2005

Laetitia Casta 2005 i vit klänning. Bildkälla** 

Alltid lika vackert med vitt. Enkel hårknut. Inga smycken men röda läppar och festlig liten clutch - fint.

  • Svart eller mörkblå fodralklänningHär


303px-Anna Paquin 2009 adjusted

Actress Anna Paquin i enkel svart basklänning 2009. Bildkälla***

Audrey Hepburn är tjusig i den här typen av mörk fodralklänning. Tidigare bild borttagen p g av copyright.

Glöm inte att din LBD eller din mörkblå är otroligt läcker på sommaren. Om du vill kan du välja ljusa tillbehör och ljusa smycken. Starka färger i tillbehör gör det hela mindre ”elegant”, tycker jag - men det är DU och DIN personlighet som ska framhävas!

  • Mönstrad pennkjol  - Här


JessicaChastainAug2011

Jessica Chastain 2011 i mönstrad pennkjol och skjortblus. Läckra sandaletter för festliga tillfällen. Bildkälla****

Ett mycket bra val även sommaren 2014 som håller lång tid framöver! Själv är jag mycket förtjust i just den här kjollängden. Elegant!

Hittar DU en Klänning genom länkarna ovan - kolla om den finns i en butik där du bor, så att du kan prova, vilket nog är nödvändigt om man vill få en klänning som sitter snyggt! Kolla www.Hittaplagget.seKolla Sommarens Kollektioner. 

Jag hoppas Du hittar DIN egen personliga klänning eller kjol & blus! Kolla gärna länkarna som jag lagt in under Shopping - Klicka Här.

En riktigt Glad Pingst önskar jag alla mina Läsare!

Audrey                              

Tidigare inlägg               Nyare inlägg

Bildkällor:

Attribution:*Ed Kavishe, Fashion Wire Press** Georges Biard ***Anna_Paquin_(2009).jpg: Kristin Dos Santosderivative work: Tabercil ***Navngivelse: Angela George

Uppdaterat 5 mars 2020/Audrey
      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se  Skapad av Maivor Wickman Olausson