Vårgarderoben | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Vårgarderoben

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Vårgarderoben

Under Garderoben har jag lagt upp ett utrensningsprogram - riktig detox - inför våren. Passa på nu innan alla utomhusaktiveiteter kommer igång!

Nu står man framför sina Ytterkläder, undrar kanske  - vad fasen ska jag ta på mig? Är det rätt temperatur för vårkappan eller ska jag ta dunjackan för säkerhets skull. Så går man ut i solen, blir varm och svettig och tänker. Värst vad fort det gick - i år också! Hann inte ta fram …!

Ju färre alternativ det finns - desto lättare går det. Själv har jag på tok för många ytterplagg att välja på, blir helt konfys. Måste rensa!

Kanske har du inte haft lust tidigare, kanske har du inte hunnit eller inte känt dig motiverad att ta itu med din klädsamling?

Själv tog jag itu med en överfull Garderob för några år sedan. Jag hade kläder lite varstans. Hade flyttat till ett nytt hus och tagit med allt. Köpte nya, udda plagg på vägen hem från jobbet, utan att tänka så mycket på det. Mycket blev bara hängande, passade varken på jobbet eller hemma och inte gick jag på fest tillräckligt ofta heller.

Det blev ett helt berg av kläder på sängen i sovrummet. Överst på klädhögen tronade Archie, min katt.

Chockad undrade min man var alla dessa kläder kom ifrån. Han hade ju nästan aldrig sett mig i annat än i jogging - eller fleecebyxor hemma, oftast med någon go tröja, uppkrupen i TV-soffan.

I sådana fall är det nödvändigt att göra en riktig utrensning. Först en grovsortering - Kläder för den varmare årstiden i en hög -  kläder för den kallare årstiden i en. Då får man en överblick -  ser hur mycket man har och måste tänka efter: 

VAD hör hemma i just MIN Garderob? 

Läs mer:

En hög kläder hamnade hos Myrorna och Emmaus, finare kläder hos Boutique Laila Second Hand.

Nu rensar jag ut regelbundet - vår och höst. Ändå har jag fortfarande alldeles för mycket kläder för min lilla Garderob.

Målet för mig är att få till en "året runt - garderob". Så att man bara behöver lägga undan vissa plagg varje ny säsong. Kanske har du samma önskemål? Kanske har du redan rensat bort allt överflödigt och  bara behöver uppdatera din Garderob, rensa bort det som inte hör dit, det som du inte använder? Kanske har du en helt annan klädfilosofi? 

Under Garderoben - har jag lagt lite av mina egna tankar. Jag arbetar med en mapp som heter Min Året runt-garderob. Har du idéer att dela med dig av vore jag tacksam å mina egna och mina läsares vägnar.

Lycka till med Vårgarderoben!

Audrey                                      

Tidigare inlägg              Nyare inlägg


640px-Clothes rack

”Clothes rack” Bildkälla*

*Attribution: UNIFORM Studio, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons 

Uppdaterat 4 mars 2020/Audrey      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se  Skapad av Maivor Wickman Olausson