Det andra könet Simone de Beauvoir 1949 | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Det andra könet Simone de Beauvoir 1949

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Det andra könet av Simone de Beauvoir, 1949.

"Simone de Beauvoirs sakliga, tankeväckande och roliga uppgörelse med manssamhällets alla myter om kvinnan utkom 1949. Idag har hennes bok om kampen för kvinnlig frigörelse och likaberättigande blivit en efterfrågad klassiker, en ständig inspirationskälla för den moderna feminismen och för alla som reflekterar över frågor om kön och könsskillnader.

9789113045337_200_det-andra-konet_storpocket

Denna utgåva presenterar den oavkortade texten på svenska.

Den nya, fullständiga översättningen är frukten av ett intensivt samarbete mellan översättarna Dam Inczèdy-Gombos och Åsa Moberg och fackgranskaren Eva Gothlin, internationellt erkänd expert på Beauvoirs tankevärld, som också skrivit ett belysande förord." (Förlagsinfo)Eftersom jag själv insupit den franska intellektuella atmosfären under mina år i Paris under 60-talet, hör Simone de Beauvoir & Jean-Paul Sartre naturligtvis till mina ”husgudar”. Många av deras idéer står sig genom tiderna. 

Jag blev därför mycket inspirerad av den intervju som lagts ut på YouTube i April 2013. Följ gärna hela intervjun - mot slutet diskuteras kvinnofrågor - och mansfrågor - 20 år efter det att boken publicerades. Mycket intressant! 

Simone de Beauvoir, född den 9 januari 1908, är veckans Stilperson på Sidan. Här 

Om du vill läsa vidare så finns en artikel ur "Philsophy" från Januari, 2013. Där finns även en Video från deras respektive lägenheter i Paris där de skriver, var för sig, 1967 - På YouTube Här.

Audrey

Välj nedan - klicka på bilden.
      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se Denna sida är icke kommersiell Bildmaterialet i regel under licensen Creative Commons Skapad av Maivor Wickman Olausson