Om Mode Teori | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Om Mode Teori

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Modernism och mode av Andrea KollnitzLouise Wallenberg HÄFTAD  Svenska, 2014

9789173316729_200x_modernism-och-mode_haftad

"I Modernism och mode diskuteras modets starka och mångfacetterade betydelse för modernismen och dess olika uttryck under perioden 1900-1960 i tio icke tidigare publicerade essäer författade av såväl svenska som internationella forskare. 

Boken, som är den första omfattande svenska publikationen i ämnet, visar hur mode inom modernismen ges en uttalad och proklamerad position som konst under en tid då den kommersiella modeproduktionen mer och mer kopplas till massproduktion och -konsumtion. 
Boken belyser bland annat Isaac Grünewalds och Sigrid Hjerténs modemedvetna själviscensättning, modedesignern Jean Patous kreationer mellan konst och business, Elsa Schiaparellis surrealistiska modedesign, modets roll inom den italienska futurismen och ryska konstruktivismen, Magos modernistiska filmkostym, filmen som modernistiskt allkonstverk och modets filosofiska betydelser i förhållande till modernism och modernitet.” (Förlagsinfo)Sexton svenska texter om mode

Inte bara mode : samhället som modeskapare av Tonie Lewenhaupt HÄFTAD  Svenska, 2010

"Mediernas modebevakning kretsar kring formgivare, visningar och handlare. Ofta glöms klädmodets uppgift som katalysator, som framkallare och spridare av omvärldens skiftande synsätt, attityder och idéer. 

Men ingenting är så känsligt, så lyhört för ett samhälles skiftande värderingar som modet. Inget annat kreativt når lika snabbt ut till medborgarna, konsumenterna, inget annat nymornat ideal är lika lätt att prova, pröva, acceptera och anamma.

Tonie Lewenhaupt har tidigare på Atlantis givit upp de uppskattade modeböckerna Tidlösa trådar (2003)och Kläders tysta språk (2005). I Inte bara mode ägnar hon sig åt modet som kreativt uttryck för sin tid.” (Förlagsinfo)

Bilden av modet av Lotta LewenhauptTonie Lewenhaupt INBUNDEN  Svenska, 2009

"Det är i slutet av 1940-talet som svenskt modefotografi börjar få ett eget uttryck, till en början med intryck från Amerika där Sten Didrik Bellander som förste svensk assisterade den då 24-årige Richard Avedon.

Men det var hemma i Sverige som Bellander och hans samtida kollegor utvecklade ett eget bildspråk, präglat av lugna, naturliga poser och kärleken till dagsljus./…/ (Förlagsinfo)


Sexton svenska texter om mode av Maria Ben Saad, Daniel Björk, Karina Ericsson Wärn, Salka Hallström Bornold, Lotta Lewenhaupt KARTONNAGE  Svenska, 2007

9789185011513_200x_sexton-svenska-texter-om-mode_e-bok

I antologin Sexton svenska texter om mode samlas för första gången det bästa inom svensk modejournalistik i en volym. Här medverkar den svenska modejournalistikens verkliga banbrytare med nyskrivna texter och återpublicerade klassiker:/…/

Läs om hur ett plagg blir mode, haute couturens historia, modejournalistikens utveckling, skillnaden mellan en kopia och en äkta kopia, om varför så många vill klä sig likadant och om hur det egentligen går till i den svenska modevärlden. Och mycket, mycket mer. 


Sexton svenska texter om mode är ett måste för alla som tar mode på allvar.” (Förlagsinfo)

Välj nedan - klicka på bilden.

      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se Denna sida är icke kommersiell Bildmaterialet i regel under licensen Creative Commons Skapad av Maivor Wickman Olausson