Svenskt mode | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Svenskt mode

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Svenskt mode

Katja Of Sweden : Mode Och Design Utan Gränser : En Biografi mode och design utan gränser; en biografi av Katja Geiger, Lars Åhlander INBUNDEN Svenska, 2000

9789175041537_200x_katja-of-sweden-mode-och-design-utan-granser-en-biografi

"Med sitt djärva nyskapande design blev Katja of Sweden, den svenska modehistoriens enda klädskapare av internationell betydelse, till ett begrepp för praktiska, bekväma och lättskötta kläder av modernst snitt och hög kvalité. 

Hennes modekreationer i samarbete med MMT från mitten av 50-talet till mitten av 70-talet är numera legendariska. Lika revolutionerande var hon i sin formgivning av skor för Gyllene Gripen. Katja of Sweden blev berömd långt utanför Sweriges gränser och var till och med ett större namn i USA än här hemma. 

Vid mitten av 70-talet blev hon huvudperson i en omdiskuterad skattetvist som stjärndesigner för hemtextilier och bruksföremål. Denna senare exempellös framgångsrika bana för en svensk konstnär i USA påbörjade hon i en ålder då andra överväger att gå i pension!Berättelse om hennes liv ger också en bild av hur hon hela tiden både privat och yrkemsmässigt fick kämpa för att göra sig gällande i en värld där män jämt hade utslagsrösten.” (Förlagsinfo)

Välj nedan - klicka på bilden.

      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se  Skapad av Maivor Wickman Olausson