Blogg | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Blogg 


Ledig Stil o Vintage inför Våren 2016

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Ledig Stil o Vintage inför Våren 2016

Vintern dröjde länge men nu är det vitt och vackert, fast det varar inte så länge här nere i Göteborgstrakten. I norra delen av Sverige är det däremot neråt - 20 °.

Redan börjar jag längta efter ljusa Vårkläder, vilket jag tror vi är många som gör. Jag har ännu inte kollat av alla nya Modevisningar (massor) men de kommer efterhand på sidan.

Kolla gärna de lediga o fantasifulla Kläderna från Trussardi i Videon nedan. 

För helskärm - Klicka på länken under respektive Video.

Highlights from the TRUSSARDI Spring Summer 2016 Womenswear show

Visningen inspirerar till en ledigare Stil framöver, tycker jag, inspiration från Downton Abbey, särskilt över Klänningarna. Fler Visningar Här.

Emporio Armani - 2016 Spring Summer Womenswear Collection

Lika ledig Stil fast lite mer exklusiv är Emporio Armanis Vår/Sommarkollektion för 2016 - Fler Visningar Här.

Om du vill följa upp de Modevisningar som jag väljer ut, kolla emellanåt under Senaste inläggen, där jag noterar vilka visningar som jag lagt till.

Annars - kolla under Modevisningar - de Designers och Modehus som du brukar gilla, som passar just DIN Stil.

I mitt urval försöker jag hitta Visningar som kan tilltala olika Åldersgrupper. Jag väljer också lite olika Stiltyper. Själv har jag min egen smak som väl speglas i övrigt på Sidan. 

Under Shopping finns länkar till Klädmärken och Designers som ofta har Lookbooks på sin Officiella Hemsida. 

Jag har lagt in länkar till Klädmärken för Kvinnan:

För Herrarna har jag också lag in några länkar under:

Jag kollar upp länkar och fyller på efterhand, så gott jag kan men tar mycket gärna emot förslag på Klädmärken och Modehus. Maila genom adressen i Basen på sidan eller genom Kontakt.

423px-Jw in vintage90

Jody Watley in 1950's Vintage Black Sequined Cocktail Dress in 1990. Bildkälla  (Attribution: By AvidMusicInc (Own work))

Denna Bild visar, hur vissa Kläder och Stilar kan hålla lång tid framöver, är s k Tidlösa (Ageless). Jody bär en Vintage klänning från 1950-talet - år 1990. Lika snyggt år 2016 - eller hur? Så glöm inte att kolla Vintageutbudet.

Själv blir jag alltid inspirerad så här års. Ett nytt År väcker nya förhoppningar. 

Man längtar efter att få ta ut svängarna - ta vara på varje dag - göra den till något alldeles extra, gärna med lite nya idéer både vad beträffar Klädval och att fixa till i Hemmet. Jag kommer att skriva om detta i ett inlägg snart. 

Hör gärna av er med synpunkter och förslag!

Tills dess -

Lycka till med uppdatering av Vårgarderoben! 

Varma Januarihälsningar

Audrey

Tidigare inlägg 

Färginspiration - Gult

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

När jag ser alla glada Påskfjädrar, blir jag sjuk efter FÄRGER i min Garderob! Jag tror 98% av mina Kläder är Neutraler - Grått Svart Mörkblått Brunt - samt en del Beige. 

Saken är den att jag hittar sällan rätt Färgnyanser. I alla färger finns det någon nyans som passar. Jag vet - vi säger t ex: ”Jag kan inte ha Gult” (Gult e fult!)! Men det finns en Gul nyans för alla, kanske nästan vit (isgul), gyllengul, gulbeige, kanariegul etc. 

Man kan också välja att inte ha färgen närmast ansiktet.


 • Kappklänning eller Tunn Kappa  - Klicka här
321px-Julianne Moore (Berlin Film Festival 2010) 2

Julianne Moore har läckra färger i sig själv. Den slarvigt knutna Halsduken ger ett Stilsäkert och Nonchalant intryck! Svarta Solglasögon och svart Clutch ramar in! Bildkälla

 • Mammaklänning - Klicka här  Vanliga Klänningar - Klicka här!
384px-Natalie Portman, 2011

Natalie Portman - alltid vacker - även här i en festligare variant i "Väntans tider". Hon poängterar djärvt den stora kulan med ett brett gult Band/Skärp och en Clutch i samma färg! Bildkälla

 • Festlig Top/Överdel i Gult - Klicka här.  Blusar - Klicka här.
267px-Beyonce in 2008

Beyoncé Knowles i skimrande Gult. Enkel kombination för vårens Partaj! Snyggt med flera rader långa Halsband och Stenar i klänningens färg. Bildkälla

De flesta av bilderna ovan finns alla i Galleri under Personligheter. Om någon kan få inspiration från de Bilder jag valt ut, blir jag glad. Själv älskar jag Pennkjolen överst, en höjdare inför Våren/Sommaren!

Audrey

Tidigare inlägg                    Nyare inlägg
Vårkappan - inspiration

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Vårkappan? 

 Ja - jag minns förr när man ”alltid” skulle få tag på en Kappa till 1:a maj. Ganska jobbigt var det!

Nu har vi Plagg som vi använder året runt - men vissa Kappor är mer efterlängtade inför våren. Jag har själv en naturvit klassisk kappa från Newhouse, som faktiskt BARA passar på Våren och inte blir mycket använd. Tyvärr - för egentligen behöver vi ju mer Vitt under det mörka Vinterhalvåret. 

 • Vårkappa Tips - Klicka Här.


5294569437 ce5c79e06f z

Dovima 1956. Visst ser det härligt och vårligt ut - fortfarande gångbart! Snyggt med mörkt mönstrat under - skulle kunna vara en långärmad Top och mönstrade Skinnies som finns i alla butiker i vår. Eller en mönstrad Pennkjol? Bildkälla

 • Rak minimalistisk Kappa utan krage - Här.


3452883269 35c874ef98 z

Audrey Hepburn på 60-talet i en mörk kraglös minimalistisk kappa - högaktuellt just nu. Underbart när enkla Tidlösa Plagg får en sådan renässans. Långärmad tröja under och stilren Halsduk. Örringar. Bildkälla

 • Naturvit (Vit) Kappa i ull Tips - Här.


5034714965 78fcf927b9 z

Catherine Deneuve på 60-talet med maken David Bailey som hon var gift med 1965-1972. Figursydd vit knälång Kappa med Metallknappar. Snyggt med lågklackade mörka (lack)skor. Axellång Pagefrisyr med snedlugg. Bildkälla

 • Trenchcoat i läder Tips - Här.


413px-Movie Juliette Binoche dans les Yeux 3

Juliette Binoche  2009 i ledig välanvänd Trench i Skinn. Stor mönstrad Schal i neutrala färger är fint och sofistikierat - ej för pråliga färger till svart läder! Bildkälla*

Kapporna ovan är alla enkla i modellen, liknande finns med all säkerhet ute i affärerna, eller kanske i någon Vintagebutik. Skinnkappor kan man fortfarande fynda Second hand, en fördel om de är lite slitna, kan gärna lämnas in för uppfräschning.

Bra att ha en Bild i sitt huvud när man ger sig ut och shoppar - en Bild av hur man vill ta sig ut i det nya Plagget. Hittar man inte något som motsvarar denna ”Bild”, kan man stå över en säsong. Rätt som det är så dyker "det rätta" Plagget upp! 

Audrey                              

Tidigare inlägg                 Nyare inlägg

Animal print

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Animal print 

Animal print (djurmönstrat) har blivit ett helt acceptabelt val när man väljer mönstrat. Bara för några år sedan hade detta mönster helt andra konnotationer - alla lutade åt någon form av sexuell frustration eller utlevelsebehov. Dessutom hade det en tantprägel (Leopardtanterna) som är helt borta idag. 

Allt beror ju - som alltid när det gäller Personlig Stil - på attityden  - och på hur man mixar och blandar.

De flesta av oss har ju också valt bort Päls - vi väljer i stället Fuskpäls, Jersey och andra material.

 • Top eller Blus - Här


460px-Elizabeth Taylor-1954

Elizabeth Taylor från inspelningen av "The Last Time I Saw Paris” 1954. Läckert eller hur? - och djärvt med dessa Örhängen till - men det funkar p g a hennes säkra och ljuva attityd! Bildkälla 

 • Kort figursydd Jacka  - Här


5118751929 2c557967f8

Anne St Marie i Chanel 1955. Mycket elegant framtoning - svart Pennkjol, svarta Pumps, Handväska. Stilrent läckert Armband och Örhängen. Bildkälla

 • Kappa enkel- eller dubbelknäppt - Här


476px-Natalie Wood Penelope 1966 publicity photo

Nathalie Wood från filmen ”Penelope 1966. Man anar en LBD under. Svarta Pumps. Stilfullt! Liknande har visas hos  Malene Birger i Fuskpäls samt TOPSHOP. Bildkälla

 • Ledig Jacka i Fuskpäls - Här


4988647909 60079b92d1 z-2

Kate Moss i välkänd ”Pälsjacka”, här  i reklam för Chanelväska. Liknande jackor finns det gott om just nu. Bildkälla

Photo of My Animal Print Bag
 • Många väljer hellre Accessoirer i Djurmönster, lite mer ”subtilt” kanske?
 • Man väljer ett Skärp, ett par Loafers, Ballerinaskor eller Handväska i något Djurmönster. Väskan till höger- Bildkälla
 • Kamelfärgade Accessoirer i "Animal print” - Här

Catherine Deneuve har gjort Status av djurmönstrat. Hon bär det i Kappor, Klänningar, T-shirts, Accessoirer och Kuddar - Här.

Det tog lång tid för mig att acceptera Animal print, skäms lite så här i efterhand. De flesta mönster vi har, är tagna ur naturen, även från djurriket. Inte mycket är nytt - allt återkommer förr eller senare.

Audrey                                  

Tidigare inlägg               Nyare inläggVårjackor - inspiration

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Vårjackor Inspiration

Som vanligt går det alldeles för fort när solen tittar fram. Själv brukar jag i princip missa det här med Vårjackor. Helt plötsligt är det för varmt för både Kappor o Jackor.

Det finns alltid sådant som hänger kvar i Garderoben - år efter år - för fint och användbart för att lämna bort, Plagg man gillar men som man aldrig lyckas få fram vid rätt temperatur.

Jag har gjort en inventering av min egen Garderob och kollar nu av i vårt Galleri om det finns några Godbitar hos våra Personligheter som vi kan inspireras av. Jackor av Tidlös karaktär?

 • Skepparkavajen - Klicka Här


284px-Nordiska Kompaniet. Tonårsmode 1950 - Nordiska museet - NMA.0071501-2

På 50-talet lanserade Nordiska Kompaniet denna ljusa jacka, typ Skepparkavaj. Eg som tonårsmode men gillades definitivt mest av mödrarna. (Wikipedia). Som klädval håller det ännu:; Skepparkavaj, mörk Polo, Byxor o Skor eller motsatsen; Ljusa Byxor, Polo o Skor under den marinblå eller svarta Skepparkavajen - ett Tidlöst val! Bildkälla*

Idag finns det hur många varianter som helst av detta praktiska och Tidlösa ytterplagg.

 • Herrkavajen - Klicka Här


378px-Viennale 2009, Tilda Swinton, Künstlerhaus Kino

Den alltid lika spännande Tilda Swinton i väl tilltagen Kavaj, typ Herr, Oktober 2009. Bildkälla**

 • Korta skinnjackan - Klicka Här


410px-JacquelineBissetB&WSept07-2

Jacqueline Bisset i en nättare mörk Skinnjacka med härligt långa ärmar och ok med knappar. Ser ändå ut att kunna rymma en liten kofta under. Bildkälla***

 • Klassiska skinnjackan - Klicka Här


Halle Berry signs autographs for US soldiers in Bosnia-Herzegovina

Halle Berry är ofta praktiskt klädd till vardags. Klassiskt och maskulint snitt på den bruna Skinnjackan som har blixtlås fram. Abstrakt mönstrad Scarf och en form av ”Bandana” som lyser upp. Bildkälla****


 • Arméjackan - Klicka Här


465px-Daria Werbowy

Daria Verbowy bär upp sin gröna Arméjacka med stil. Vem har inte en sådan hängande sedan 60-talet? (Jag har kvar min.) Vackert grönt till Darias milda färger. Bildkälla*****

Plaggen ovan är exempel på Jackor och Kavajer som alltid finns att få tag på - om man inte redan har något i sin egen, Mannens eller Sambons Garderob. Kolla gärna på Second Hand där man kan fynda just sådana här Plagg. 

Audrey                                 

Tidigare inlägg                   Nyare inlägg

Bildkällor:

*Attribution: Erik Holmén / Nordiska museet  **Manfred Werner - Tsui  ***Andrey Lunin ****SPC James Gordon, USA *****Mette Sivebæk Knudsen from Frederiksberg, Denmark 
Elegant i Svart

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Elegant i Svart

576px-고소영512px-AlyssaMilano20116833133905_a462c3a750_b3712078261_648d4149cf_bTallulah_Bankhead_1941Sophia_Loren_-_1959576px-Danielle_Darrieux_Five_Fingers_35470102020_10593b0953_b8237567184_d5203ebe23_c3642497448_f78e85c86d_oSwoosie_Kurtz_20068411331705_b617084d51_cLaetitia_Casta_1999Shannon_Kane_-_66th_Venice_International_Film_Festival,_2009_(1)Madonna_TIFF_2011467px-EmmaWatsonNov2010

Man känner väl ännu inte riktigt för att ta fram de ljusa Klänningarna. Då kan man passa på att låta sin LBD få en chans till, kanske den ärmlösa eller den med vackert décolletage?

Läge att kolla upp sina Accessoirer kanske? Själv har jag mycket som aldrig blir använt, kör oftast med samma Örhängen och Halsband. 

Bildspelet ovan kanske kan ge lite Inspiration. Har man inte en LBD som passar, kanske man kan "festa till" med en svart Top, en Blus - kanske i svart Spets,  ett enkelt Linne eller en slät T-shirt med något vackert Smycke som lyser upp.

5224764887 2980464d46 o

 "Coco Chanel 1935” Bildkälla 

Coco Chanel är ju Stilförebilden framför andra. Hur Elegant är hon inte i sitt enkla Svarta? Flera Pärlhalsband, Örclips och Armband som lyser upp - man tröttnar väl aldrig på Coco - så Coolt! 

5049427389 9c05b3f438 b

Dolores del Rio i enkel svart Slip dress. Bildkälla

Många tillfällen att festa till det under Våren/Sommaren önskar

Audrey                   

Tidigare inlägg                   Nyare inlägg

PS Bildkällor till Bildspelet finns i regel under respektive Personlighet/Audrey 
Röda klänningar

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Röda Klänningar

Längtar du efter att hitta just DIN lilla röda? Kort eller lång? Låt dig inspireras av olika Personligheter - Känn efter vad som passar just DIG.

4016217111_ed4b8bf73d_o 2Anne_Hathaway_83rd_Academy_Awards 2509px-Angelica_Houston_(2106631378)Sophie_Marceau_Cannes_2-2526px-AmyAdamsOscarsFeb09Juliette_Binoche_2000Sigourney_Weaver_@_2010_Academy_AwardsJulianneMoore08TIFF-2Zuleyka_Rivera,_Red_Dress_Collection_2007Vivica_A._Fox_at_The_Heart_Truth_2009EvaGreenFeb07Amy_Jo_Martin_Red_Dress_Photo682px-Turkish_girl_wearing_red_dress_2

Bilderna jag valt visar hur man kan framhäva det som är vackert. Här finns alla sorters kvinnor - olika sorters kroppar och stilar. Åldern betyder inte heller så mycket. Det viktiga är en avspänd attityd, att ta till vara på de glädjeämnen som bjuds.

Själv har jag svårt att hitta rätt röda färg, vilket jag tror att jag inte är ensam om? I bildspelet finns klänningar med dragning åt rosa eller vinrött som alternativ. 

Men visst är det härligt att se dessa Kvinnor i helt olika stilar och typer av röda klänningar? Man kan få tips -  att variera med Halsband, Armband. Kanske Sandaletter i Guld, Silver eller Röda. Frisyrerna är också spännande att kolla in, t ex alla fina håruppsättningar.

Nu blev jag riktigt sugen på en röd Klänning! Skaffa gärna en röd klänning - DU också!

Audrey    

PS Bildkällor till Bildspelet finns hos respektive Personlighet. DS                          

 Tidigare inlägg                           Nyare inlägg
Capris eller längre?

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Capris eller längre?

Ja, nu är man äntligen där igen - Sommar! Det börjar bli varmt med Långbyxor och Jeans. Även om den svenska sommaren är förlåtande och det går hur bra som helst att köra med sina sköna ingångna Jeans hela sommaren - så är det skönt att hitta ledigare Byxor - gärna något kortare.

Chinos är toppen hela sommaren - i bomullsmaterial eller linne - gärna uprullade till en skön längd - oftast just där benen börjar smalna av mot vristerna.                      

303px-Capri Pants front view

Capribyxan känns för oss, lite mognare kvinnor, samt för kvinnor med lite hull på låren, mer förlåtande och mer klätt än Bermudas eller korta Shorts. 

Man väljer en längd som är snickrande för benen, helst ska de inte sluta där benet är som kraftigast - utan lite längre ner.

De kan vara mer strikta, ibland med några knappar eller ett sprund nedtill, helt raka eller något vidare. De kan vara  enfärgade eller mönstrade. 

Dessa byxor är favoriten för alla sommaraktiviteter: i staden med en snyggare Top, Blus, Väst, Cardigan, Kavaj. Bekväma skor typ Ballerina, Tods, Espadrillos med kilklack, snygga Sandaler eller Sandaletter.

på trädgårdsparty eller andra festligheter - med en festligare Top eller Blus ev snyggt Linne, gärna med en värmande Schal över axlarna eller Kofta/Cardigan och vid alla andra aktiviteter:  Överdelen bestämmer finhetsgraden. (capri pants 1960, Bildkälla*)

398px-SonjaDeLennart 1949 Mady Rahl modelt Sommermodell der Caprihose

 Mady Rahl modelt Sommermodell der Caprihose, 1949   Bildkälla**

Detta är en klassisk längd på Capribyxa - här i vitt med litet sprund. Sköna tofflor till. Du väljer själv den längd som passar dina ben och dina proportioner. 

flickr-3496691676-original

"Marilyn Monroe on sofa with her book. Bildkälla

Enkelt och snyggt. Marilyn Monroe i vita Capribyxor och svart Polo. 

Något längre varianter - typ Slacks nedan - är alltid snyggt!

8034298339 d7765627fb

Audrey Hepburn - i klassiska svarta korta "Slacks" - aldrig någonsin fel!  Sådana byxor kan kombineras med allt  - så att de passar din egen Personlighet och livsstil. Här med Setkofta och ljusa Ballerinaskor. Pojkfrisyr. Bildkälla

5305219189 142060a099

Den längre varianten av smala byxor är trend i sommar. Välj gärna en sådan byxa som passar din Personlighet och Stil. Randigt, rutigt, blommigt, prickigt eller abstrakt mönster - välj din favorit. Snyggt med Ballerinaskor till, tycker jag! Bildkälla   

Plocka fram några av dina finare Topar eller Blusar. Glöm inte heller att olika typer av Smycken, Solglasögon, Scharves och andra Tillbehör ger Personlig Stil. Eller kör helt naturligt "Less is more" för en sommarfräsch "Look". Välj det som känns nyskapande för dig själv - just nu!  Lycka till!

Audrey

Tidigare inlägg                     Nyare inlägg

Bildkällor: *By Rita Holcomb (Rita Holcomb) **By Sonja De Lennart 
Glad Midsommar

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Glad Midsommar!

Ja, på Midsommar kan man ha alla sorters kläder - ändå finns det många som undrar på nätet. Kanske är det svårt att välja ibland - just för att man kan ha precis vadsomhelst - så vad ska man då ta? Kolla vad Etikett Doktorn skriver om Vett och etikett vid Midsommar.

För min egen del får vädret bestämma. Likaså om det blir inomhus eller utomhus. Fast åker man bort blir det svårare. Man kan ju inte ta med halva Garderoben.

Som sagt - ta något som du trivs i - ger ändå några tips på LWD = Little White Dress. Och glöm inte ta med en Schal, Tröja, Kavaj, skön Jacka eller t o m Regnkläder eller Paraply för en typisk Svensk Midsommar!

477px-NaomiCampbell

"Naomi Campbell at FashionWeekLive in San Francisco, March 15, 2007. Photo by Jesse Gross.” Bildkälla*

Naomi Campbell ser ut att trivas i ledigt skuren Klänning. 

Vit Top med Kjol, Byxor eller Jeans känns ofta "Fint" och är väl så skönt/praktiskt - ett enkelt val för vilken Midsommar som helst.  

257px-Halle Berry - USS Kearsarge 3

Halle Berry i Omlottklänning i bomullsbrodyr. Tunn Halskedja med turkoser o Örringar med sten/pärla. Bildkälla

5267588180 b529b719f6

Bianca Jagger i avspänd Look - Vit omlottklänning, tunn Halslänk med sten/pärla. Mysigt Ytterplagg typ Aftonkappa verkar skönt. Bildkälla

En Glad Midsommar  i LWD/LBD eller i Vadsomhelst!

Audrey                                

Tidigare inlägg                       Nyare inlägg

*The original uploader was Jgro888 at English Wikipedia Derivative works of this file: NaomiCampbell Crop.jpg
Vita skjortan

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Vita skjortan

En "Vit skjorta" benämns ofta som ett obligatoriskt plagg i Garderoben. Själv är jag mer Bohemiskt lagd med en mjukare kroppstyp och klarar inte den stela vita klassiska skjortan. Jag vill hellre ha en Skjortblus som är ledigare och mjukare i formen.

Som tur är - nu när sommaren är här - för det är den väl? - så finns det ett otal sätt att bära den vita Skjortan eller Skjortblusen på.

521px-Jane Birkin - 66ème Festival de Venise (Mostra) crop

"Birkin in 2009  66ème Festival du Cinéma de Venise (Mostra), 6ème jour (07/09/2009) Jane Birkin.” Bildkälla*

Jane Birkin klär sig ledigt och efter eget huvud. Jag kan inte tänka mig den kvinnan i något "begränsat" klädesplagg överhuvudtaget. 

Jessica Alba bär Skjortblusen med Stil - mjukt rundad krage . Ser ut att vara i sidenkvalitet. Tunt pärlhalsband. (OBS! Bilden har blivit nätfiskad, letar ny bild!)

277px-JessicaChastainAug2011

"Jessica Chastain at a ceremony for Sissy Spacek to receive a star on the Hollywood Walk of Fame, 1. august 2011.” Bildkälla**

Jessica Chastain bär en mellanvariant - mellan Skjorta och Blus - något uppknäppt, löst nedstoppad i Kjolen och med upprullade ärmar. Stilsäker kvinna.

360px-Jbinoche

                     "Juliette Binoche auf dem Sarajevo Film Festival, 2007.” Bildkälla*

Juliette Binoche i mer klassisk typ av Herrskjorta med ståkrage. Många feminina kvinnor är tjusiga i maskulint snitt på Skjortor, Västar och Kavajer. 

360px-Patti Smith performing at TIM Festival, Marina da Gloria, Rio De Janeiro (4)

"Patti Smith performing at TIM Festival, Marina da Glória, Rio de Janeiro, Brazil. 28 October 2006.” Bildkälla*

Patti Smith tar ut svängarna rejält. Vit Herrskjorta, svart Slips löst knuten, svart Kavaj! Kolla även det prisbelönta skivomslaget till Horses, foto taget av Robert Mapplethorpe.  

3230579166 b4d067ddcb

Victoria Beckham i typ Herrskjorta strikt igenknäppt med svart Slips och Solglasögon och sin bobfrisyr - ofta med maken David Beckham. Bildkälla


4016979132 29c9fd27a1

Men hon knäpper lika gärna upp den. Med svart Gördel i skinn till grå Flanellbyxor. Djärvt och Stilsäkert! Bildkälla

Ja det finns många möjligheter att tuffa till sig i Sommar. Du har redan någon skjorta hängande som du kan knäppa upp, rulla upp ärmarna på - kolla annars i mannens, brorsans eller bästa vännens Garderob.

 Lycka till!

Audrey                                

Tidigare inlägg                Nyare inlägg

*Attribution: Av nicolas genin **Navngivelse: Angela George  ***Attribution: KoljaHub *****Av Daigo Oliva from São Paulo (Originally posted to Flickr)      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2019 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se Denna sida är icke kommersiell Bildmaterialet i regel under licensen Creative Commons Skapad av Maivor Wickman Olausson