Om Inspiration | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Om Inspiration

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Om Inspiration

Den här Hemsidan är i första hand tänkt som INSPIRATION. Jag visar på klädesplagg, hur olika personer burit dem under olika tidsepoker. Allt för att väcka lusten att bära plagg på olika sätt - hitta nya kombinationer för klädesplagg som kanske redan hänger i garderoben, förnya och variera.

Modet är ju i ständig rörelse. De flesta typer av plagg kommer åter - kanske med en annan skärning, ny längd, nytt material eller i en ny färg.  

Mycket ofta, ja nästan alltid, är det kommande modet en reaktion på det som funnits i handeln de senaste åren. Efter några år med mycket snäva plagg kommer säsonger med ledigare och mer löst sittande plagg och tvärtom.

Men ibland kan det dröja mycket länge och plagget hinner  bli ett standardplagg - t ex "skinny jeans" - som kommit för att stanna, tror jag. Man väjer kanske att byta ut den tighta överdelen mot en ledigare variant som bättre balanser proportionerna när man har riktigt snäva jeans. Tight "all over" är inne just nu - men kan lätt ge ett "kroppsfixerat" uttryck. Vi är nog många som föredrar plagg som sitter lite löst men följer kroppens konturer - men som INTE smiter åt och avslöjar allt.

Ibland blir det en snabb reaktion - särskilt vad beträffar färger. En mättnad infinner sig snabbt när "alla" helt plötsligt bär "samma" färger.

Man tröttnar fortare på starka färger såsom lime, orange, lila och starkt cerise medan pasteller, puderrosa, mullvad, kakigrönt och blå nyanser klarar sig bättre. De ligger också närmare färger som räknas som neutraler och kan användas till basplagg i Garderoben.

Om någon undrar så kommer jag inte så ofta att visa på klänningar eller andra plagg som finns att köpa ute i handeln. Orsaken är att sådant kräver mycket uppföljning. När ett klädesplagg är slutsålt får man en tom sida och det är inte roligt.

Videos som jag lägger in är mest tänkta som Inspiration,  t ex Modevisningar. Detsamma gäller Klädmärken och Online-shopping. Adresserna på dessa sidor är relativt säkra - länken leder i regel till det som just kommit in. 

Om Du hittar ett plagg som Du gillar. Kolla vidare under Designerns/Klädmärkets namn på sidan Hitta plagget för att se om någon butik i Sverige för Klädmärket ifråga.

Jag tar gärna emot förslag - på klädmärken du gillar - bra onlineadresser etc. Skicka ett mail genom adressen i basen på sidan eller använd Kontaktformuläret.

BILD - Street Style: Peony Lim at London Fashion Week AW122012.” Bildkälla

Vi hörs!

Audrey        

 Tidigare inlägg                 Nyare inlägg 

Reviderad nov 2020 p g a kopieringar/Audrey

 

                                                             

      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se  Skapad av Maivor Wickman Olausson