Byxor | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Byxor 

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Byxor

Klassisk byxa passar de flesta. Se till att de inte är för breda i låren. De får inte heller vara för långa. Använd inte gärna Sportskor till den här byxan. Ta hellre snygga Smeakers, Loafers , Snörsko, eller Pumps. Snygga Stövletter, Boots med smala skaft är alltid snyggt - benen ser längre ut.

Överhuvudtaget bör man undvika onödiga detaljer på en basbyxa. De kan bli för Trendiga. En ren Basbyxa håller längre - är mer Tidlös! Byxan nedan har hällor o skärp - eg bättre utan! 

Det är guld värt att hitta en Byxa med blixtlås i sidan - men det är svårt.

Kostymbyxa, kanske med för mycket detaljer upptill? Men - vi är alla olika. Har man smala höfter trivs man nog med detaljer. Andra väljer nog en helt slät byxa upptill.Det viktigaste här är att titta på formen, vidden  och längden. En ”moden” Kostymbyxa.

"Peg trosers”.  Byxa med "Loose fit" och  blixtlås i sidan! Toppenbyxa för de flesta Kroppar. Den är lte lågt skuren - vilket är skönt för alla. Min egen favoritbyxa just nu. Härlig också som finbyxa under Våren och Sommaren.

8034298339_d7765627fb_b

Byxa i ankellängd är klassisk - Audrey Hepburn bar den.

Alla kan ha den här byxan, tycker jag. Man får balansera proportionerna med Topar, Blusar, Kavajer och Jackor. 

Försök att hitta Topar som följer kroppen - och inte är för långa.  Då försvinner underkroppen - eftersom byxan är kort.

Undvik klumpiga sportskor till denna byxa. Välj snygga Sneakers, eller Ballerinaskor - som Audrey på bilden.

Många har vant sig vid Leggings - även i Sverige. I Italien har en kvinna ofta flera par. Själv var jag motståndare till det länge, har det i undantagsfall under en klänning  för värmens skull - och hemma på kvällarna med en varm tröja när jag kryper upp i TV-fåtöljen.

Själv föredrar jag en SYDD snäv byxa - mer elegant!

OBS! Alla snäva byxor måste dessutom ha Stretch i sig för att fungera på mogna kvinnors Kroppar! Om byxan är lägre i midjan och magen putar över (muffin top) får den kombineras med en ledigare Blus/Skjorta eller Tunika.  Jag återkommer till detta i ett inlägg längre fram.

Capribyxor - olika typer och Avklippta Jeans - Kolla här!

OBS - Alla byxor ändras säsongsvis - Välj de modeller som passar DIG.  PROVA är A och O


Ta dina mått  - så du vet din storlek på ett ungefär!

Gå till Steg 8. Personlig Touch

Eller Kolla fler länkar nedan eller under Garderoben i marginalen till höger.

Lycka till!

Audrey     ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2019 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se Denna sida är icke kommersiell Bildmaterialet i regel under licensen Creative Commons Skapad av Maivor Wickman Olausson