Byxor - olika typer | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Byxor - olika typer

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Byxor - olika typer

Klassisk byxa passar de flesta. Se till att de inte är för breda i låren. De får inte heller vara för långa. Använd inte gärna grova sportskor till den här byxan. Ta hellre snygga sneakers, loafers , snörsko, eller pumps. Snygga stövletter och boots med smala skaft är alltid snyggt - benen ser längre ut.

Överhuvudtaget bör man undvika onödiga detaljer på en basbyxa. En ren basbyxa håller längre - är mer tidlös. Byxan nedan har hällor o skärp - eg bättre utan. 

Det är guld värt att hitta en byxa med blixtlås i sidan - men det är svårt.

Byxan nedan är en klassisk, lite vidare variant för den som trivs med detta, den kan vara fin i flanell eller ullgabardin på vintern. På våren/sommaren kanske denna modell blir mer användbar i mökblått eller ljust beige. Denna byxa passar även som kvällsbyxa till fint - året runt.

Bilderna nedan är från Promod - Trousers som har alla varianter av byxor. 


zp602381

Just nu längtar vi kanske efter smalare byxor - men detta är Tidlös Stil - som ALLTID kommer tillbaka. De kan också vara vidare - typ herrbyxa. Den kan ha slag nedtill. 


zp604185

Kostymbyxa, kanske med för mycket detaljer upptill. Men - vi är alla olika. Har man smala höfter (Kroppstyp V) trivs man nog med detaljer. Andra väljer nog en helt slät byxa upptill.Det viktigaste här är att titta på formen, vidden  och längden. En ”moden” kostymbyxa.


zp608851

"Peg trosers". Ledig byxa med blixtlås i sidan. Toppenbyxa för de flesta kroppar. Den är lte lågt skuren - vilket är skönt för alla. Min egen favoritbyxa just nu. Härlig också som finbyxa under våren och sommaren. 


IMG_6355

Ankelång Byxa. Mycket användbar längd på byxa. Inte för snäv. Man kan ha boots under vår/höst, pumps på sommaren. Den passar oss mogna kvinnor bättre, eftersom den är ledig i stilen. Svår att hitta - men kommer mer och mer.

Tills vidare har jag klippt av, sytt in och lagt upp gamla gabardinbyxor som "slafsade" över skorna. De blev riktigt bra. 


zp607964

Snäv ankellång byxa. Byxa i ankellängd är klassisk - tänk  Audrey Hepburn. Alla kan ha den här byxan, men man får balansera proportionerna med topar, blusar, kavajer och jackor. Försök att hitta topar som följer kroppen - och inte är för långa. Då försvinner underkroppen - eftersom byxan är kort.  Denna byxa är snygg med liten klack, pumps eller sandaletter som på bilden. 

Undvik helst grova sportskor till denna byxa. Det kan se klumpigt ut. - Men om du bara kan ha bekväma skor - eller bara gillar sportskor, välj en smidigare variant t ex en klassisk sneaker, TODs  eller som Audrey - ballerinaskor!


zp502610

Capribyxa  - ett mycket bra alternativ för den svenska sommaren och för den "mogna kvinnan" som inte alltid trivs med att visa knän o lår. Mycket användbara -  från morgon till kväll. Överdel och skor bestämmer vad som passar för tillfället - vardag eller fest.

Ballerinaskor är idiotsäkert och bekvämt  - som på bilden. Så här kan man ändra på byxor och Jeans som är för korta. Klippa av och vika upp.


13102_007728_03_A_4001

Avklippta Jeans. Så här kan man ändra på jeans som är för korta. Klipp av och rulla upp!

OBS - Alla byxor ändras säsongsvis - Välj de modeller som passar DIG.  PROVA är A och O. Ta dina mått  - så du vet din storlek på ett ungefär.

Lycka till med att välja de byxmodeller som passar Dig, Din livsstil och Din plånbok!

Audrey

Gå till Steg 8Personlig Touch




      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se Denna sida är icke kommersiell Bildmaterialet i regel under licensen Creative Commons Skapad av Maivor Wickman Olausson