Klänningar | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Klänningar

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Klänningar

Själv tycker jag att det är svårt att hitta "bra" klänningar. Alltför ofta är de för "sladdriga", smiter åt kring kroppen på ett alltför avslöjande sätt. 

Jersey och tunna slinkiga material är sämst, särskilt om det inte finns mycket tyg. Materialet behöver ha mer stadga för att följa kroppen på ett bra sätt - utan att smita åt och "korva sig".

Det är lättare att hitta klänningar på sommaren. Då finns linne, bomull, siden, rayon och viskosblandningar - ofta i mer praktiska, vardagliga modeller. 

Det är svårare att hitta "bra" klänningar under vinterhalvåret. Hittar man något snyggt så är det oftast i svart. Ullcrepe är absolut bästa materialet - fast men följsamt. Problemet är - utom att det är svårt att hitta - att de ofta är ganska dyra. Men hittar du något som passar - slå til. Kvalitetsplagg håller i många år.

Nu söker jag klänningar i tidlösa snitt och material, klänningar som håller många säsonger, gärna flera år framöver och som går att kombinera på olika sätt.


4328832271 0ec9a7cdd0

Klänningen ovan är "ungdomlig", kanske i kortaste laget för många av oss men fungerar bra med täta strumpor och stövlar. Jag är ite tveksam till fållen på klänningen, kunde varit mer tyngd!  Detta är ändå en bra modell, en klänningstyp som går att variera på olika sätt, året runt och passa de flesta kroppstyper. Ledig, kreativ elegans. Bildkälla  

 Inlägg om Klänningar:

Gå till Steg 8Personlig Touch

Eller Välj under Garderoben bland rubrikerna på sidan.

Audrey      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se  Skapad av Maivor Wickman Olausson