Baddräkt eller Bikini? | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Baddräkt eller Bikini?

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Baddräkt eller Bikini?

Ja, då är det dags igen! Behöver ny Baddräkt eller Bikini - vad ska jag välja? Mycket beror nog på var någonstans i världen man befinner sig. Lyssnade på ett radioprogram, tror att det som vanligt var Stil i P1 med Susanne Ljung. En yngre kvinna uttalade sig om valet mellan bikini och baddräkt för "den mogna kvinnan". 

Kvinnan var bosatt i Italien och hävdade bestämt att ALLA kvinnor kan ha bikini om de känner för det. De äldre kvinnor som hon kände, kunde inte tänka sig att tränga in sig i en åtsmitande syntetisk baddräkt. Nej de ville njuta av solen - i frihet från tvång och konventioner! Något att tänka på? Jag är mer än benägen att instämma - är själv ett sk "naturbarn" - hade min "bästa tid" i slutet av 60-talet och början av 70-talet. Kroppen och dess frihet hyllades, vi slängde BH:n och njöt av att finnas till. 

Ändå - det tar emot att visa upp fett och celluliter som ansamlats på mage, höfter o lår. Men - intalar jag mig - det är en naturlig process. Männen förbränner fett (i viss mån!) men kvinnor samlar på sig. Det vill till mycket motion för att förbränna dessa kalorier som är avsedda för nästa avkomma - en reservbank ifall maten tryter.

Problemet är att det INTE hjälper att ta på sig en bikini med stor BH, breda byxor etc. Det ser oftast bara "tantigt ut". Det KAN vara riktigt läckert - typ Marilyn Monroe - men hon är ju "läcker" i allt!

Nej, konsten är att välja en bikini som passar din figur - din kroppstyp. Och hur lätt är det?  Man kan säga att:

Nederdelen - bör vara som den trosa du trivs bäst i. Inga konstigheter egentligen.

  • Om du har pojkfigur kan du ha en liten boxertrosa - rakt avskuren med eller utan ben. Denna trosa är inte bra om man t ex har "ridbyxlår".
  • Om du har en kurvig figur med midja är det troligen bäst med en en enkel bikinitrosa eller trekantstrosa med knyt i sidorna. 
  • Om du har "ridbyxlår" - välj samma trosa som "kurvig figur". Viktigast är att troskanten hamnar ovanför "ridbyxan". Låt låren få sin frihet.

Överdelen - väljer du efter den BH-modell som du använder mest - som du trivs i. Om du har liten byst kanske det räcker med en 3-kants BH - men om din byst är generöst tilltagen - välj en BH som håller  bysten på plats - utan att skava eller sitta åt. 

Som tur är kan man ofta köpa BH och bikinitrosa separat, vilket ger optimala möjligheter att hitta en bikini som passar.

Själv väljer jag i första hand bikini - tycker det är skönt, vill gärna få färg på magen också. Däremot har jag alltid en enkel simbaddräkt under simturerna på vintern i bassängen. Jag vill också gärna ha en vackert skuren och bekväm baddräkt i fin färg, när jag ligger i solsängen på gräsmattan eller vid poolkanten - när jag INTE vill känna mig så avklädd.

Tips! Ha alltid en praktisk skjorta i beredskap att slänga på dig för ev cafébesök eller liknande. Jag föredrar en lite längre modell - typ tunika med knappar. En lätt skjortklänning fyller samma funktion.

Tips på Bikinis under Galleri. OBS De flesta klädesplagg visas upp på "modeller". Bry dig inte - det kommer nog att dröja länge innan vi hittar fria bilder på "+size-modeller " . Tänk efter om plaggen har de egenskaper som du brukar trivas i - då blir det oftast rätt. Alla kroppstyper finns i olika storlekar. Välj modeller som passar för din egen Kropp!

419px-Nicaragua Bikini Open 2011-11-18

Denna bild illustrerar väl, tycker jag, hur en Bikini bara "finns där". Kvinnans former kommer fram - en väl vald Bikini som låter byst, midja och lår komma till sin rätt. Bildkälla*

Njut av Sommaren i Plagg som DIN Kropp tycker om!

Audrey                     

Tidigare inlägg              Nyare inlägg

*Attribution: Jorge Mejía peralta Flickr: IMG_8447bikini

Uppdaterat 1 mars 2020/Audrey      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se  Skapad av Maivor Wickman Olausson