Grått hår? | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Grått hår?

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Grått hår?

Under Kroppen på denna sida, ligger Hårvård Frisyrer. Där skriver jag om hur jag själv ser på grått hår, inspirerad av radioprogrammet Stil i P1. Jag ställer mig frågande till "Gör om mig" - program där man hitintills ofta ratat det grå håret. Man klipper det kort och färgar i en nyans som gör att alla ser likadana ut! 

(Sedan jag skrev detta har mycket förändrats, idag ger jag en eloge till TV 1 och deras utmärkta frisörer - mycket lyckat resultat för det mesta! Audrey 2020-03-02)

Jag vill gärna utveckla tanken vidare. 

Det är inte ALLTID bäst att bevara  den grå hårfärgen eller längden! Mycket beror på de egna färgerna. Vi grånar alla olika och har olika hårkvalitet. En mild toning eller slingor kan bli mjukare mot ansiktets färger.

Försiktighet och ett harmoniskt helhetsintryck gäller i princip - för de flesta. Men det finns kvinnor som fortsätter tona håret morotsrött eller kolsvart långt upp i åren och ser helt underbara ut. Jag tänker på personer med Personlig Stil,  som Vivienne Westwood eller t ex  Yoko Ono. Här är hårfärgen ett av attributen för Personlig Stil.

Endast Du själv väljer vad som känns rätt för Dig - din Personlighet - din Livsstil och icke att förglömma - din Plånbok. Det kostar både pengar och tid att underhålla tonat och färgat hår, ofta är slingor ett bra val. Då slipper man justera utväxten varje månad. 

169px-Jamie Lee Curtis 2011

                                              Jamie Lee Curtis 54. Bildkälla 

Som inspiration för de som funderar på att behålla sitt gråa hår,  kanske t o m låta det växa till riktigt långt - betona det silvriga eller något annat,  har jag lagt in en del bilder på Pinterest under Audrey46/Beautiful grey hair.

Alla som bevarar det grå måste inte vara kortklippta i maskulina frisyrer - även om det är tjusigt på vissa - typ Jamie Lee Curtis ovan. 

255131922 846d98abd2 n

TV-journalisten Kathleen Sullivan 60 år, varierar sitt axellånga hår enkelt och praktiskt - faller mig i smaken. Bildkälla                                                                                 

Många olika hårlängder och frisyrer att inspireras av finns på Pinterest där jag samlat bilder under Beautiful Gray Hair.

Jag hoppas snart kunna återkomma med bilder på andra hårfärger under Audrey46.

Lycka till!

Audrey                               

Tidigare inlägg             Nyare inlägg

Uppdaterat 1 mars 2020/Audrey
      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se  Skapad av Maivor Wickman Olausson