Muffin top | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Muffin top 

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Muffin top

”Muffinsmage” har dryftats i media under 2014. Troligen för att de flesta av oss tenderar att lägga på oss just ovanför byxlinningen. I Media avänds även begreppen ”svullen mage” ”bukfetma” etc.

293px-Muffin NIH

Själv föredrar jag den engelska termen muffin top eftersom den så bra beskriver vad det mest handlar om - speciellt för oss kvinnor. "A muffin with its top hanging over its case.” 

”A single blueberry muffin" 1994. Bildkälla*

Mycket talar för att åren med lågt skurna Jeans till viss del spelat in. Det har varit så skönt att slippa skärp i midjan, låta magen ”ta plats” ovanför linningen. Men det blir inte trivsamt i längden och många med mig väljer numera lite högre jeans där även magen får plats.

Nåväl - det kallas även ”kärlekshandtag” - så det finns positiva aspekter, kanske är det något som vi kvinnor behöver och som män tycker om?

Men nu finns den där - denna lilla muffin top och det är bara att omfamna den med samma kärlek som jag omfamnar min makes rundade mage som nog också har kommit för att stanna!?

Så - vad gör man? Jo man hittar kläder som passar - som låter allt få plats men inte döljer andra rundade tillgångar. Under flera år har modet varit stora tunikor som döljer allt, ofta med tights nedtill.

Nu letar jag efter mer smickrande varianter för oss mogna Kvinnor:

  • Topar/klänningar som sitter fint över axelpartiet - med vidd framtill.
  • Skräddade kavajer/jackor som lämnar plats för en vacker ledig top eller linne undertill. 
  • Tröjor/koftor som sitter fint över axlar o armar men som inte smiter åt framtill. 

Tunics for "Muffin TopInstead of adding volume, find a tunic with a slimming effect. Bild skapad av mig - Audrey (Kitty46) på Polyvore, Januari 2015. Finns på min sida på Pinterest: Audrey46/Body shape Apple O. 

Sweaters for "Muffin Top: Bild skapad av mig - Audrey (Kitty46) på Polyvore, Januari 2015. Finns på min sida på Pinterest: Audrey46/Body shape Apple O.  

Du hittar bäst själv din egen top, blus, skjorta, jacka eller klänning som passar just Din Personliga Stil. Jag vill bara inspirera så här i början av året, speciellt inför reorna som har stort utbud, just nu.

Jag har lagt in en del bilder för kroppstyp Äpple/O på Pnterest under Audrey46. För den som behöver inspiration.

Ta väl hand om din Muffin Top!

God Fortsättning på er alla!

Audrey   

*Attribution: National Cancer Institute, Renee Comet (photographer), Public domain, via Wikimedia Commons                            

Tidigare inlägg 

Reviderad nov 2020 p g a kopieringar/Audrey
      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se  Skapad av Maivor Wickman Olausson