Vidareutveckla din Stil | Tidlös Personlig Stil | Audrey

Vidareutveckla din Stil

 Please - Choose Language - upper corner to the left! 

Vidareutveckla din Stil

Du kan utveckla din Stil vidare genom att vara uppmärksam på: 

  • hur du trivs med att vara klädd - hur din omgivning reagerar, särskilt personer som du litar på! 
  • hur andra människor klär sig - inte för att bedöma eller döma - vi är alla olika. Alla har inte heller ett lika stort intresse för kläder. Massor av människor har inget intresse alls för kläder och ser det t o m som ett nödvändigt ont.
  • ute på stan, på jobbet, på kalas och fester - försök hitta positiva saker att ta med dig hem. Vi har alla bättre och sämre dagar - men hur hade just den personen - som verkar ha en egen Personlig Stil, "fått till det"?
  • många tidskrifter och aftonbilagor visar upp kända personer på Röda mattan, på Premiärer och Festligheter som vi kanske bara går på någon enstaka gång - kanske aldrig - välj media som passar din smak och som kan ge bra impulser.
  • personer som utstrålar något visst - även i sin Klädstil. De kan vara unga, medelålders eller gamla. Åldern är av ringa betydelse! Se under Galleri - många av dem är medelålders eller äldre. Personlig Stil är som sagt Tidlös - m a o Ageless!

Många Personlighter har haft en egen, Personlig stil från ungdomen och behållit den upp i mogen ålder. Det är inte många av oss som kan, har tid och energi att fundera så mycket på detta. Vi klär på oss, går ut med hunden, tar barnen till dagis, drar iväg till arbetet. Kvällar och Helger går åt till att sköta hemmet och få lite rekreation. That's it!

Ta t ex Audrey Hepburn - en stilikon. Hon hade, i princip, samma typ av baskäder som hon varierade livet igenom. Att hon var mycket smal har ingen större betydelse. Hon valde kläder och frisyrer som framhävde det som var vackert hos henne: Ögonen, Ansiktsformen, Halsen, en graciös Silhuett.

Alla Bilder är tänkta som inspiration! Glöm aldrig att du är en egen personlighet! Imitation kan vara kul - men ger ingen EGEN Personlig Stil!

Du kan jämföra dina egna klädval med deras. Kanske får du tips på hur man kan variera ett enkelt basplagg? Hur har dessa personer burit sig åt - vad är betecknade för just den stilen? Vad är det som gör att många av dessa Personligheter verkar Tidlösa?

Under Galleri hittar du även Klädhistoria - Fashion - Street Style - Shopping - samt en Bloggar,  där jag lägger in tankar och idéer om Kläder och Stil efterhand.

Att tveckla en Personlig Stil pågår under hela livet.

Det hör ungdomen till att laborera med olika Stilar, söka sig fram och ha roligt med kläder. Men vi är många som tappar tråden p g a tidsbrist, Trender i klädutbudet mm. Följ gärna mina analyser av olika Personligheters klädstilar i mina Bloggar. 

Men - om du är så lycklig att du känner vad som är "rätt" just för dig - så börjar det egntligen här - det svåraste, eftersom ever i en värld som blir alltmer likriktad. Massproduktion och massmedia påverkar vår livsstil och våra klädval.

Svårast är att verkligen Hålla Fast vid sin Stil och visa Integritet.

Style is knowing who you are, what you want to say, and not giving a damn. Gore Vidal 

Bildkälla


Sem Chanel 1919

"Caricature of Coco Chanel in the album "Le grand monde à l’envers 1919.” Bildkälla

Gå vidare till Håll fast vid din Stil
      ©tidlospersonligstil.se Göteborg 2013-2020 All rights reserved Email: info@tidlospersonligstil.se Denna sida är icke kommersiell Bildmaterialet i regel under licensen Creative Commons Skapad av Maivor Wickman Olausson